• Novinky

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 26.11.2020 sa kondalo ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ANLICKÉHO JAZYKA online formou prostreníctvom ZOOM stretnutia, v ktorom si zmerali svoje vedomosti a jazykové zručnosti v angličtine najlepší angličtinári našej školy. Študenti v kategóriách 2A a 2B predviedli svoje hovorové zručnosti a tu sú výsledky:

              Kategória 2A

              1miesto: Vanesa Bazalová

              2. miesto: Nina Velegová

              3. miesto: Dávid Benický

              Kategória 2.B: 

              1. miesto: Michaela Šviriková

              2. miesto: Sabina Némethová

              3. miesto: Bianka Vrábová

              Víťazi obdržia diplom a drobné odmeny. Víťazom i všetkým zúčastneným blahoželáme a patrí im vďaka za vynaložené úsilie, všetci zúčastnení študenti dokázali svoje kvality v oblasti anglického jazyka.

              Zuzana Mészárosová

            • Nežná revolúcia súčasťou online divadelnej hry a aj hodín angličtiny

            • Vlani v predvečer 30. výročia Nežnej revolúcie sme na škole usporiadali množstvo akcií pripomínajúcich revolučné dni z Novembra 1989. Žiaľ pandémia nám neumožňuje byť v škole a organizovať podobné skvelé aktivity pre našich žiakov v súčasnosti 17. novembra. I napriek tomu naši žiaci majú príležitosť vzhliadnuť interaktívnu divadelnú hru o nežnej revolúcii, ktorú sme im zabezpečili z kultúrnych preukazov. 

              Taktiež hodiny anglického jazyka boli venované aktívnej a interaktívnej debate o Nežnej revolúcii a jej benefitoch pre nás všetkch. Využili sme skvelý nástroj web 2.0 padlet na zdieľanie online diskusiu a zdieľanie ich názorov o tejto téme - názory študentov na Nežnú revolúciu. Tešíme sa, že aktivity sa študentom páčili a že im myšlienky boja za slobodu a demokraciu nie sú cudie a veľa pre nich znamenajú.

              Zuzana Mészárosová

            • Aktuálne opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním

            • OZNAM

              PRE ŽIAKOV, ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV A ZAMESTNANCOV

               

               

               

              Riaditeľka Obchodnej akadémie, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, Levice oznamuje žiakom, zákonným zástupcom a zamestnancom školy, že od dňa 01.11.2020 sú v platnosti aktuálne opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“:

               

              • Usmernenie „Spoločná zodpovednosť“ (platné od 01.11.2020) (pdf)
              • Príloha 1 - Podmienky vstupu do školy (platné od 01.11.2020) (pdf)
              • Príloha 2 - Vyhlásenie zákonného zástupcu (platné od 01.11.2020) (pdf)
              • Príloha 3 - Vyhlásenie zamestnanca (platné od 01.11.2020) (pdf)
              • Príloha 4 - Vyhlásenie návštevníka školy o bezinfekčnosti (platné od 01.11.2020) (pdf)

               

              Jednotlivé vyhlásenia prosím rešpektovať a priniesť ich so sebou v prípade vstupu do budovy školy. Bez príslušného vyhlásenia Vám nebude prístup do budovy školy umožnený.

               

               

              Levice 02.11.2020

               

               

                                

                                                                                             Mgr. Beáta Kováčová, v. r.

                                                                                                    riaditeľka školy

            • Hodina angličtiny inak

            • Hodiny online počas pandémie COVID 19 môžu byť nielen plnohodnotne odučené, ale niekedy môžu mať špeciálnu pridanú hodnotu a môžete na nich zažiť i kopec srandy. Inak tomu nebolo dnes, v predvečer Halloweenu, miestami mal učiteľ pocit, že učí študentov zo Spojených arabských emirátov :)

              Zuzana Mészárosová

            • MEDIÁLNA GRAMOTNOSŤ - TÉMA NOVÉHO ETWINNING PROJEKTU

            • Študenti 2.B triedy začali spoluprácu s partnermi zo stredných škôl z Talianska a Portugalska na eTwinningovom projekte  "JOURNEY 2 MEDIA LITERACY". Tešíme sa na plodnú spoluprácu a jej výsledky :)

              Zuzana Mészárosová

            • EURÓPSKY CERTIFIKÁT KVALITY

            • Projekt M@pping the Milestones of Free Europe získal európske ocenenie Európsky certifikát kvality. Po Národnom certifikáte kvality a 2. mieste v celoslovenskej súťaži eTwinning je to tretie ocenenie tohto vydareného projektu študentov II.B triedy. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

               

            • Študenti našej školy oslávili 75. narodeniny OSN

            • 75. výročie založenia Organizácie spojených národov a ratifikácie Charty OSN  študenti našej školy oslávili množstvom aktivít, pri ktorých hlbšie pochopili význam a prínos tejto svetovej organizácie. Študenti poslali Generálnemu tajomníkovi OSN Antoniovi Guterresovi svoje odkazy, ako si oni predstavujú formovanie budúcnosti sveta v rámci online aktivity #UN75. Študenti taktiež písali eseje do celoslovenskej esejistickej súťaže organizovanej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky súťaž, v ktorých sa zamýšľali nad aktuálnymi globálnymi výzvami a odpovedali na otázky – kam súčasný svet smeruje, kam by chceli, aby smeroval a čo môžu urobiť pre to, aby medzi týmito dvoma víziami nevznikla priepasť. Od septembra mali študenti možnosť dozvedieť sa viac o histórii OSN a vzťahu tejto organizácie so Slovenskom v krásnej výstave a workshope usporiadaných pre študentov naa škole.

              21.10.2020 viac ako dve desiatky študentov tejto školy absolvovali tvorivý a interaktívny 2-hodinový dialóg #UN75 pre mladých ľudí, ktorého organizátorom bol mládežnícky delegát SR pri OSN 2018/2019 - Dominik Porvažník z IUVENTY - Slovenský inštitút mládeže. V dialógu hovorili o tom, ako spoločne vybudovať lepší a bezpečnejší svet. Ako vyplynulo z dialógu, rovnosť a mier patria medzi najvyššie priority mladých ľudí. Študenti diskutovali o globálnych problémoch súčasného sveta so slovenskou štátnou tajomníčkou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brockovou a facilitátormi Silviou Swan z MZVEZ SR a Michaelou Markovou z Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC).

              75 výročie založenia OSN si  zaslúži pozornosť mladých ľudí, ktorým na budúcnosti nášho sveta záleží...

              Zuzana Mészárosová

            • OCENENIE OA LEVICE

            • Naša škola bola ocenená európskym ocenením Škola eTwinning na roky 2020/21 an taktiež dostala Ďakovný list od ministra školstva. vedy, výskumu a športu Branislava Grolhinga za svoj skvelé aktivity v projekte eTwinning. gratulujeme všetkým, ktorí sa zaslúžili o tento titul.

              Zuzana Mészárosová

            • ERASMUS+ CAFÉ V ONLINE MÓDE

            • V týchto dňoch si so študentmi našej školy pripomíname ERASMUS+ DAYS. Vzhľadom na pandemickú situáciu, namiesto naplánovanej živej "kaviarne Erasmus+" sme sa premiestnili do online priestoru a počas online stretnutí v ZOOM prostredí sme mladším a menej skúseným študentom predstavili projekt Erasmus+, aké sú jeho ciele a čo prináša jeho absolvovanie mladým ľuďom.

              Počas prezentácií dňa 15.10.2020 študenti absolvovali i vedomostný kvíz o Erasme+ v programe  Kahoot a  naši bývalí študenti sa prostredníctvom videovizitiek  podelili o svoje skúsenosti s projektami Erasmus+, ktoré absolvovali počas štúdia na našej škole.

              Lukáš Hanuska zdieľal svoje skúsenosti s Erasmus+. Lukáš prežil 2 krásne týždne v Londýne v rámci KA1 projektu "ODBORNÁ PRAX V ZAHRANIČÍ", ktorý fungoval pre študentov 3. a 4. ročníka v niekokých turnusoch. Určite aj Vás bude motivovať, aby ste sa zúčastnili takejto skvelej aktivity podporenej EK a Erasmus+: https://drive.google.com/file/d/18nQP62SnweIy1Uc6NIlfJZzLhOs9Zf1R/view?fbclid=IwAR0v6C8TQYJ5mkKOCv46gtQlzYdjrOLUq56HcVEuwA7yl3Blp_28dfMJroo.

              Peter Račko poskytol video o svojom pobyte na Erasme+ v Londýne, v ktorom priblížil študentom prínos tohto projektu pre mladého človeka - tu

              Video Martina Viléma približuje Erasmovskú atmosféru na praxi v španielskej Seville:  tu

              T áto webová stránka a videofilm približujú skvelý Erasmus+ KA2 projekt VET4SCAPE, s ktorým naša škola vyhrala 1. miesto celoslovenskej v eTwinningovej súťaži pred dvomi rokmi https://vet4scape.wixsite.com/erasmusplus,https://www.youtube.com/watch?v=9FaxhufNvgM&feature=emb_logo

              Viaco o našich projektoch Erasmus+ si prečítate na našom školskom webe tu.

              Prestavili sme i projekty eTwinning, ktoré tiež sú súčasťou Erasmu+ a ktoré na škole robíme od začiatku tohto projektu v roku 2005. Práve včera sme vyhrali s najnovším projektom eTwinning M@pping the Milestones of Free Europe 2. miesto v celoslovenskej súťaži. Video z tohtoročných Erasmus Days tu: https://www.youtube.com/watch?v=LzfJvnQzmEo

              Tohtoročné Erasmus Days 2020 na našej škole - Erasmus+ online kaviareň bola síce v online forme, ale študenti, mali bohatý program a veľa sa o Erasme naučili.  #erasmusdays, #erasmusdaysSK a #erasmusplusSK

               

              Zuzana Mészárosová

               

               

            • #CodeWeek 2020

            • V dňoch 10. - 25. októbra 2020 sa bude opäť konať európsky týždeň programovania, cieľom ktorého je priblížiť programovanie širokej verejnosti. Do tejto aktivity sa pravidelne zapájajú aj študenti Obchodnej akadémie v Leviciach už niekoľko rokov. Tento rok bude trochu iný ako tie predošlé, lebo aktivita nebude prebiehať v škole ale v online priestore. Bude to zmena, ale rozhodne nás to neodradí sa do tejto aktivity zapojiť.

              Mgr. Stanislav Považan

            • GOOD NEWS

            • eTwinningoý projekt "M@pping the Milestones of Free Europe", v ktorom participovali študenti II.B triedy získal v celoslovenskej súťaži eTwinning 2. miesto. Projekt po celý minulý školský rok mapoval históriu demokratických revolúcií v Európe v roku 1989, ale hlavne u svojich projetových partnerov z Rumuska a Českej republiky. Títo študenti vďaka práci na projekte si dnes vedia určite vážiť slobodu vo väčšej miere, pretože mali možnosť "precítiť" ako ťažko sa za ňu bojovalo a hlavne vedia porovnať našu česko-slovensku zamatovú revolúciu a tú krutú a krvavú rumuskú, o ktorej sa z prvej ruky dozvedeli od svojich rumunských partnerov. Webová stránka projektu: https://mappingfreeeurope.wixsite.com/etwinning

              Gratulujeme študentom 2.B triedy

              Zuzana Mészárosová

            • Opatrenia k priebehu vyučovania od 12.10.2020

            • Oznam pre žiakov a zákonných zástupcov.

              Na základe rozhodnutia ministra školstva vám oznamujeme, že odo dňa 12.10.2020 sa prechádza na online výučbu, ktorá bude týmto spôsobom prebiehať až do odvolania.

              Bližšie informácie o podmienkach výučby a klasifikácii, vám budú poskytnuté triednym učiteľom formou správy cez Edupage, už čoskoro.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka školy

            • Pozvánka na triedne schôdze RZ

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 5.10.2020 o 16:00 hod (link na zoom meeting bude zaslaný rodičom triednym učiteľom prostredníctvom správyna edupage). prostredníctvom ZOOM-u pre jednotlivé triedy. Členovia Rodičovskej rady budú mať  následne ZOOM stretnutie o 17.00 hod. Tešíme sa na online stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • 26. september - Európsky deň jazykov

            • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov si žiaci I.A v piatok 25. 09. 2020 zasúťažili a overili, ako rýchlo si vedia osvojiť vetu „HOVOR SO MNOU“ v 15 jazykoch. Odmenou im bola pesnička Katjuša a rozprávka o Máše a medveďovi. V Európe sa používa viac než 200 pôvodných európskych jazykov. Vo svete sa hovorí najviac po čínsky a španielsky. Čínština a arabský jazyk patria k najťažším jazykom. Veríme, že naši študenti si dobre osvoja anglický, nemecký a ruský jazyk  a využijú príležitosti, aby spoznávali krajiny, kde sa týmito jazykmi môžu dohovoriť. PaedDr. Viera Hanuščinová

            • 75. výročie OSN a Obchodná akadémia

            • 75. výročie založenia Organizácie spojených národov (OSN) a ratifikácie Charty OSN študenti našej školy oslávia množstvom aktivít, pri ktorých hlbšie pochopia význam a prínos tejto svetovej organizácie. Študenti 2.B už poslali Generálnemu tajomníkovi OSN Antoniovi Guterresovi svoje odkazy, ako si oni predstavujú formovanie našej budúcnosti v rámci online aktivity #UN75. Študentka 3.A - Bianka Vrábová sa zúčastnila celoslovenskej esejistickej súťaže organizovanej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky súťaž, v ktorej sa zamýšľala nad aktuálnymi globálnymi výzvami a odpovedala na otázky – kam súčasný svet smeruje, kam by chcela, aby smeroval a čo môže spraviť pre to, aby medzi týmito dvoma víziami nevznikla priepasť.

              V súčasnosti majú študenti možnosť dozvedieť sa viac o histórii OSN a vzťahu tejto organizácie so Slovenskom v krásnej výstave usporiadananej pre študentov na hornej chodbe. V blízkej budúcnosti budeme mať výstavu o Cieľoch udržateľného rozvoja z dielne OSN a online debatu na tému OSN v spolupráci  s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a omnoho viac... 75 rokov založenia takejto organizácie si totiž zaslúži pozornosť našich študentov, ktorým na budúcnosti nášho sveta záleží...

              Zuzana Mészárosová

            • Motivujúci Európsky deň jazykov na našej škole

            • Dnes si študenti 1. a 2. ročníka pripomenuli Európsky deň jazykov. Na hodinách anglického jazyka si hovorili o tom prečo je potrebné učiť sa cudzie jazyky a aký prínos pre nich má ovládanie týchto jazykov. Hodiny boli plné zábavných hier, kvízov, Kahoot či iné zaujímavé aktivity im spríjemnili čas strávený na angličtine. Nech sa páči foto galéria z EDJ na našej škole :)

              Zuzana Mészárosová

            • Študenti našej školy úspešní v regionálnom kole súťaže Mladý Európan

            • Dňa 24.9.2020 sa uskutočnilo regionálne kolo vedomostnej súťaže Mladý Európan, ktoré vyhlásilo Zastúpenie Európskej komisie a regionálne informačné centrá Europe Direct. Tento rok je to už pätnásty ročník celoslovenskej súťaže Mladý Európan. „Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie participatívneho občianstva Európskej únie medzi študentmi stredných škôl na Slovensku. Nosnou témou sú všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ. Tohtoročnými hlavnými oblasťami sú priority Európskej komisie pod vedením Ursuly von der Leyenovej, najmä Európska zelená dohoda, ale aj Európsky parlament a Rada Európskej únie.Taktiež krajiny predsedajúce Rade Európskej únie v roku 2020, konkrétne Chorvátsko a Nemecko."

              Naši študenti z 3.A triedy Bianka Vrábová, Martin Molnár a Alexandra Császarová obsadili 3. miesto v tejto regiónálnej súťaži. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

          • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

          • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

             Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

            • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
            • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

            Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

            Ing. Emília Mosnáková