• Novinky

            • Medzinárodný deň pamiatky obetiam holokaustu na našej škole

            • Medzinárodný deň pamiatky obetiam holokaustu si študenti našej školy pripomenuli slávnostným podujatím pre svojich spolužiakov, kotrý uskutočnili 26. januára 2023 v priestoroch Tekovského múzea v spolupráci s UNIS vo Viedni a Tekovským múzeom v Leviciach, a tak si  pripomenuli tragické udalosti holokaustu a zároveň uctili pamiatku jeho obetí. 27. januára totiž uplynulo 79 rokov od oslobodenia komplexu nacistických koncentračných táborov Oswiencim-Brzezinka Červenou armádou. V programe bola študentom priblížená história  Koncentračného tábora Osvienčim a premietnutý dokumentárny videofilm o tomto tábore. Následne  sa študenti oboznámili s dvomi skutočnými príbehmi holokaustu príbeh Dr. Pavla Traubnera levičanky Marty Szilárdovej.

              Na záver  si študenti prezrvli výstavu plagátov „Crimes Uncovered: The First Generation of Holocaust Researchers - Odhalené zločiny: Prvá generácia výskumníkov holokaustu“, ktorá mapovala výskumníkov a organizácie, ktoré pracovali počas holokaustu a bezprostredne po ňom, aby zaznamenávali a zhromažďovali informácie o zverstvách a postavili páchateľov pred súd.

              Zmyslom tohoto skvelého podujatia však nebolo len sprítomniť historickú udalosť, ale tiež upriamiť  pozornosť na jej príčiny a dôsledky. Práve pochopenie príčin a dôsledkov je prehĺbenie vzdelania, ktoré umožňuje vyvarovať sa ďalších takýchto nepredstaviteľných zlyhaní v budúcnosti.

              Zuzana Mészárosová

            • P O Z V Á N K A

            • Pozývame študentov 1. ročníka na slávnostné podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetiam holokaustu, ktoré organizujeme v spolupráci s OSN vo Viedni a Tekovským múzeom. Toto podujatie sa uskutoční o 9:00 hod. 26. januára 2024 v priestoroch Tekovského múzea.

              Zuzana Mészárosová

            • 2% z DANE

            •           Vážení rodičia a priatelia školy,

              • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                 

                Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - tu

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
                • skvalitnenie vybavenia školy
              • Ďakujeme.
            • Výstava plagátov "Keeping the Memory @live"

            • Študenti našej školy majú možnosť vzhliadnut výstavu "Keeping the Memory @live", uskutočnenú pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetiam holokaustu, ktorá je venovaná výstave plagátov súvisiach s holokaustom. Výstava sa nachádza na chodbe pri zborovni.

              Zuzana Mészárosová

            • Olympiáda v nemeckom jazyku - okresné kolo

            •  

              Dňa 18. 01. 2024 sa na Gymnáziu Andreja Vrábla v Leviciach organizovalo okresné kolo ONJ.

              V kategórii 2D našu školu úspešne reprezentovali žiačky zo IV.B.

              Na  1. mieste sa umiestnila Lívia Koková2. miesto získala Sára Švajdová.

              Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

              PaedDr. Viera Hanuščinová

            • Druháci na workshope o ľudských právach

            • Študenti 2.B dňa 18.1.2024 absolvovali tvorivý workshop zameraný na ľudské práva a Všeobecnú deklaráciu ľudských práv (VDĽP). Študenti si spoločne prešli všetkých 30 článkov VDĽP a spracovali ich prehľadne v Padlete: https://padlet.com/meszarosovaz/v-eobecn-dekla-cia-udsk-ch-pr-v-6xob7wwr14kg34la a následne diskutovali v skupinách, ktoré z článkov v dokumente VDĽP zohrávajú najdôležitejšiu úlohu v živote človeka. V debate prišli na to, že len ťažko si predstaviť život človeka bez ktoréhokoľvek práva, ktoré je obsiahnuté v tomto dokumente. Následne študenti v skupinách diskutovali o svojich životných príbehoch, kedy boli ich práva porušené, či obmedzované, kedy oni porušovali práva iných, kedy sa prizerali porušovaniu ľudských práv a nepomohli a naopak, kedy videli, že bol niekto nespravodlivo diskriminovaný a podporili ho.

              Workshop o VDĽP a ľudských právach s dôrazom na prácu v skupinách sa ukázal ako úspešný nástroj pre vzdelávanie študentov. Okrem poskytnutia teoretického základu ponúkol príležitosť na praktickú aplikáciu vedomostí a rozvoj kritického myslenia. Študenti odchádzali z workshopu nielen so silným pochopením dôležitosti ľudských práv, ale aj so schopnosťou efektívnej práce v tíme a schopnosťou hľadať konkrétne riešenia pre reálne problémy.

              Zuzana Mészárosová

            • Naša škola organizovala Okresné kolo olympiády anglického jazyka

            • Dňa 17.1.2024 naša škola organizovala Okresné kolo olympiády anglického jazyka pre kategórie 2A, 2B, 2C2 a 2D. Súťaž prebehla v príjemnej, tvorivej a snaživej atmosfére a najlepší angličtinári sa stali víťazmi tejto súťaže. Farby našej školy reprezentovala Sofia Miroslava Myjavská z 1.A v kategórii 2A a Lea Bešová z 3.A v kategórii 2.B. Obe sa umiestnili na piatom mieste. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová a Boris Lazar

            • Študenti na stretnutí s Ivanom Korčokom

            • Študenti našej školy sa sa dňa 12.1.2024 zúčastnili besedy s p. Ivanom Korčokom bývalým veľvyslancom, ministrom zahraničných vecí SR a kandidátom na prezidenta SR. Besedu zorganizoval Mestský parlament mládeže Levice.V spoločnej debate hovorili o radostiach i problémoch každodenného života. Študenti sa živo zapojili do debaty a pochvaľovali si kvalitu dialógu s pánom Korčokom.

              Zuzana Mészárosová

            • P O Z V Á N K A

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 15.1.2024 o 16:00 hod. v jednotlivých triedach. Členovia Rodičovskej rady budú mať  následne stretnutie o 17.00 hod vo Videoučebni. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková