• Novinky

            • Vianoce na hodinách angličtiny

            • Decembrové hodiny angličtiny s témou Vianoc majú naši študenti radi. Študenti v pracovných skupinách vytvárali vianočné pohľadnice pre partnerov na strednej škole pedagogickej v rumunskej Constante, pre Európsky parlament, OSN, či NSO na Žilinskej univerzite v Žiline. Vianočné koledy a vianočený Kahút každého z nich rozveselil. Za svoju prácu dostali sladké odmeny :) Merry christmas to all! 🎄🎄🎄

              Zuzana Mészárosová

            • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            • Dňa 29. novembra a 14. decembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

              Olympiáda pozostávala z troch častí:

              - online test - 25 bodov,

              - transformácia textu - 15 bodov,

              - rečnícky prejav - 15 bodov.

              Kategória A: 1. miesto - Lea Bešeová III.A

                                    2. miesto - Sára Švajdová IV.B

                                    3. miesto - Elena Mátyásová IV.B

              Kategória B: 1. miesto - Soňa Havranová I.A

                                     2. miesto - Šimon Šnírer II.B

                                     3. miesto - Hanka Chovanová I.B

              Víťazom jednotlivých kategórií blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 1. februára 2024 na Golianovom gymnáziu v Nitre.

               Mgr. Marta Benčová

            • Predvianočné obdobie na našej škole

            • V tomto predvianočnom období, keď nás všetkých napĺňa duch vianočných sviatkov, cítiť príjemnú zmenu v našej škole, z každej triedy našej školy. Nie je to len krásnou vianočnou výzdobou priestorov školy, tried a vianočných stolov na hornej chodbe... Príjemnú zmenu cítiť i v nálade všetkých študentov i učiteľov.

              Študenti i učitelia našej školy spoločne pripravili 7 aktivít počas posledného týždňa Adventu v nástroji Padlet, ktorý Vám chceme teraz predstaviť a spríjemniť Vám tak predvianočný čas https://padlet.com/meszarosovaz/as-adventn-na-obchodnej-akad-mii-levice-qy79k3qnfoz3ln1e. Prajeme si, nech je toto obdobie plné lásky, pokoja a harmónie. Vianoce nám prichádzajú s posolstvom spolupatričnosti a šírenia radosti medzi nami. Príjmite od nás dva milé vianočné darčeky v podobe vianočného a novoročného priania pani profesorky Eriky Píšiovej v mene učiteľov našej školy a špeciálnu nahrávku zimnej vianočnej pesničky Snowman - drum coverv podaní Mareka Chvojku zo 4.B triedy.

              Prajeme Vám všetkým šťastné a pokojné Vianoce a šťastný Nový rok. Nech nám prinesie radostné chvíle, plné lásky, šťastia a zdravia.

              Zuzana Mészárosová 

            • Medzinárodný deň ľudských práv na OA

            • 10. december je v kronike historických dní zaznamenaný ako Medzinárodný deň ľudských práv. Je tomu už 75 rokov, čo v tento deň bola Valným zhromaždením OSN vyhlásená Všeobecná deklarácia ľudských práv, v ktorej sú zahrnuté základné hodnoty, akými sú ľudská dôstojnosť, nediskriminácia, rovnosť, prirodzená spravodlivosť a univerzálnosť a tieto sa vzťahujú na všetkých ľudí.

              Tento dôležitý deň v medzinárodnom kalendári si pripomenuli i študenti 2.B triedy workshopom venovaným problematike ľudských práv. Okrem toho, že debatovali o ľudských právach a Všeobecnej deklarácii ľudských práv, vypočuli si prejav generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa k MDĽP a absolvovali niekoľko tvorivých aktivít zameraných na podporu správnych postojov s cieľom, aby sa každý z nich majúc túto deklaráciu stále na zreteli, snažil sa zvyšovať úctu k ľudským právam a slobodám.  Na worshope sa venovali aj Sacharovovej cene.

              Podpora a ochrana ľudských práv sú veľmi dôležité aj v 21. storočí. Ľudským právam sa treba učiť i dnes, tak, ako sa učíme, chodiť, písať a čítať, aby sa stali súčasťou nášho každodenného konania.

              Zuzana Mészárosová

            • Možnosti štúdia na EF UMB

            • Dňa 8.12.2023 nám naše bývalé študentky Henrieta Valová a Viktória Pristyáková predstavili Ekonomickú fakultu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, na ktorej teraz študujú. Prezentácia bola určená žiakom 4. ročníkov, ktorí sa dozvedeli veľa dôležitých informácií o študijných odboroch, o priebehu štúdia, možností ubytovania, o študentskom živote v Banskej Bystrici. Ďakujeme za peknú prezentáciu a tešíme sa na ďalšie stretnutie. PaedDr. Viera Hanuščinová

            • Veľtrh cvičných firiem

            • Dňa 06.12.2023 sa na pôde Obchodnej akadémie Sereď uskutočnil 7. kontraktačný ročník veľtrhu cvičných firiem. Veľtrhu sa zúčastnilo 10 cvičných firiem, ktoré súťažili v kategóriách: najlepší vianočný plagát, katalóg, slogan, logo, prezentácia a cvičná TOP firma. Firmy prezentovali svoju činnosť formou výstavných prezentačných panelov, propagačných materiálov, elektronických prezentácií, uzatvárali vzájomné obchody a získali nových obchodných partnerov. Našu školu reprezentovali 4 cvičné firmy, ktoré získali takéto umiestnenia:

              Príbory do bruška   –     2. miesto  - najlepšie logo CVF

              CandiedFlowers      –      3. miesto  - najlepší slogan CVF

                                                         3. miesto  - najlepší katalóg CVF

              LevelUpGym       –           3. miesto  - najlepšie logo CVF

              SanSen, s. r. o.              –           2. miesto  - najlepší katalóg CVF

              Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

                                                                                                                          Ing. Emília Mosnáková

                                                                                                                         Mgr. Katarína Lackóová

            • OLYMPIÁDA V NEMECKOM JAZYKU

            • Aj v tomto školskom roku sme zorganizovali súťaž v druhom cudzom jazyku pre talentovaných žiakov. V školskom kole olympiády v nemeckom jazyku sa v kategórii 2C umiestnila na 1. mieste KARIN PIROSKOVÁ z III.A, v kategórii 2D 1. miesto získala LÍVIA KOKOVÁ a 2. miesto si vybojovala SÁRA ŠVAJDOVÁ, obidve zo IV.B. Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole!

              PaedDr. Viera Hanuščinová

            • Červené stužky sú symbolom boja proti AIDS

            •  

              Červené stužky sú symbolom 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS.
              Červené stužky sú symbolom a názvom kampane boja proti AIDS, ktorú  pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a s podporou mesta Žiliny organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline.  Kampaň sa uskutočňuje pod odbornou garanciou viacerých odborných pracovísk na Slovensku a v zahraničí.

              AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.
              Sedemnásty ročník kampane Červené stužky, prebieha od 4. septembra 2023
              a vyvrcholí 1. decembra 2023 – na Svetový deň boja proti AIDS.

              Dnes sme si Svetový deň boja proti AIDS pripomenuli aj na našej škole rozdávaním červených stužiek a prednáškou na vyučovacích hodinách. 

                                                                                                                       Školský parlament OA Levice

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková