• Novinky

            • "Journey 2 Medi@ Liter@cy" v plnom prúde svojich projektových aktivít

            • Projekt  "Journey 2 Medi@ Liter@cy" je v plnom prúde svojich projektových aktivít. Zapojení študenti z 2.B  z našej školy, talianskeho Liceo Classico Ariosto  a portugalskej Agrupamento de Escolas de Vilela sa venujú téme roka eTwinning – Mediálnej gramotnosti.

              Projekt mapuje mediálnu gramotnosť a falošné správy. Jeho hlavným cieľom je viesť zapojených študentov k tomu, aby sa dozvedeli viac o problematike a význame médií, uskutočňovali množstvo  aktivít zameraných na rozvoj kritického myslenia a zručností  mediálnej gramotnosti u študentov. V kolaboratívnych úlohách účastníci projektu diskutujú o výhodách a nevýhodách médií a mapujú súčasný stav vplyvu médií, sociálnych sietí na ľudí, najmä na mladú generáciu. Počas práce na projekte už absolvovali videokonferencie s partnermi, kde diskutovali aj o problematike "fake news" a potrebe takéto falošné správy rozpoznať a nepodliehať im.

              Intenzívna práca na projekte je osobným prínosom a vkladom  zúčastnených študentov k hlavnej téme eTwinning „Mediálna gramotnosť a falošné správy" v roku 2021.

              Zuzana Mészárosová

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - tu

            • "FAKULTY ONLINE" naživo 18. februára 2021 od 14.00

            • Milí študenti,
              časť vysokých škôl a fakúlt uzatvára prihlášky na štúdium už 28. februára 2021. Organizátori Gaudeamus on-line 2021 pripravili pre vás ešte akciu "FAKULTY ONLINE", ktorá sa vysiela naživo 18. februára 2021 od 14.00 h na
              Youtube a Facebooku „Gaudeamus veletrh vzdělání“. Dozviete sa aktuálne informácie o prihláškach, prijímacom konaní a študijných programoch.
              Na akcii FAKULTY ONLINE sa stretnete s týmito školami a fakultami:
              V Prahe: Univerzita Karlova: 1.- 3. lékařská fakulta - Fakulta tělesné výchovy a sportu
              V Hradci Králové:  Farmaceutická fakulta - Filozofická fakulta - Katolická teologická fakulta - Lékařská fakulta
              V Plzni: Lékařská fakulta - Pedagogická fakulta - Přírodovědecká fakulta
              Univerzita obrany: Fakulta vojenského zdravotníctvi
              Univerzita Komenského v Bratislave:  Farmaceutická fakulta - Filozofická fakulta - Fakulta telesnej výchovy a športu - Jesseniova lekárska fakulta - Lekárska fakulta

            • Modernizácia tried a učební počas dištančného vzdelávania.

            • V čase neprítomnosti žiakov počas dištančného vzdelávania, nebolo v škole úplné ticho. Počas tejte nútenej pauzy v rámci protipandemických opatrení toto ticho narušil pracovný ruch. Neprítomnosť žiakov sme využili na modernizáciu a obnovu školských priestorov.

              V rámci tejto modernizácie sme prerobili tiedy I.A, I.B, III.A, kde sú nové lavice, stoličky, maľovka, podlahy a v odbornej učebni IVT3 sme osadili nové rolety a vymenili dataprojektor.

              Po návrate žiakov do školy a obnovení výučby veríme, že aj táto zmena spríjemní našim žiakom pobyt v škole a v triedach sa budú cítiť príjemne.

            • DEŇ BEZPEČNEJŠIEHO INTERNETU 2021 NA OA

            • 9. februára 2021 si pripomíname, Deň bezpečnejšieho internetuTohtoročná téma „Spoločne za lepší internet” vyzýva na to, aby sa stal internet bezpečnejším a lepším miestom, najmä pre deti a mladých ľudí. Študenti 2.B triedy dnes, v deň SID, uskutočnili zaujímavú hodinu angličtiny, kde sa kolaboratívnym spôsobom venovali problematike bezpečnosti na internete, výhodám a nevýhodám internetu, absolvovali vedomostný kvíz  s touto problematikou v nástroji Kahoot a tak sa posunuli ďalej v chápaní problematiky bezpečnejšieho internetu. Túto problematiku preberajú študenti i v rámci projektu "Journey 2 Medi@ Liter@cy".

              Zuzana Mészárosová

            • Návrat do škôl 2021 aktualizovaný k 8. 2. 2021

            • Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov žiaka si môžete stiahnuť tu.

              Informácie pre dotknuté osoby o súhlase so spracovaním osobných údajov si môžete stiahnuť tu.

              Viac informácií si môžete prečítať na stránke MŠVVaŠ SR tu.

            • Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus on-line 2021

            • Milí študenti,                                                                                                                                                              ďalšia séria prednáškových dní bude 2. - 4. februára 2021. V programe bude napr.:  

              Prezentácia 5 fakúlt Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave (2.2. od 9:00),                                                        Atraktívne možností štúdia v Rakúsku a vo Švajčiarsku (2.2. od 11:55),                                                          „Študuj čo ťa baví“ - Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne (3.2. od 9:35),                        Univerzita Komenského v Bratislave predstaví svojich 13fakúlt (4.2. od 9:00 do 13:00). 

              Prednáškové dni sa vysielajú naživo na Facebook (https://bit.ly/38QH818) a Youtube (https://bit.ly/3sDOwEP) „Gaudeamus – veletrh vzdělání“. Počas každej prednášky máte možnosť sa prednášajúceho na čokoľvek opýtať prostredníctvom moderovaného chatu, alebo kontaktného e-mailu. 

              Živé vysielanie prednášok môžu Vaši študenti sledovať kedykoľvek zadarmo, ak sa zaregistrujú na www.gaudeamus-sk.sk.

              Aktuálny program prednášok nájdete na: https://sk.gaudeamus.cz/e-roadshow/#Dny.

            • Aká VŠ je pre mňa vhodná?

            • Milí študenti,

              Národné kariérne centrum  ponúka webinár s názvom: Aká VŠ je pre mňa vhodná? 10 tipov za 30 minút. Webinár bude viesť Zuzana Záhradníková, profesionálna kariérová poradkyňa. Predstaví 10 odporúčaní s praktickými príkladmi, ktoré váhajúcim stredoškolákom pomôžu nájsť správne rozhodnutie o svojej VŠ.  Webinár sa bude vysielať tu>> Vo webinári sa dozviete:

              - Aké skúsenosti si preniesť z detstva pre svoju budúcnosť  -  Ako zistiť svoje silné stránky a talenty - Prečo sú koníčky dôležité - Pri niektorých činnostiach mi čas beží rýchlejšie. Prečo? - V čom viem pomôcť iným - ​​​​​​​Aké odbory sú trendy

              Termín: utorok 2.2.2021 o 17:00. Trvanie: 30 minút. Webinár je zadarmo. Vysielanie prebehne na: facebook Národného kariérneho centra. Kliknite tu>>

            • 2 % Z DANE

              • Vážení rodičia a priatelia školy,

              • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
                • skvalitnenie vybavenia školy

                 

                Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - tu

                 

            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ PAMIATKY OBETÍ HOLOKAUSTU

            • I napriek pandémii Covid - 19 študenti našej školy mali možnosť zúčastniť sa online podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa  pamiatky obetiam holokaustu v spolupráci s UNIS Vienna a tak si  pripomenuli tragické udalosti holokaustu a zároveň uctili pamiatku všetkých jeho obetí. 27. januára totiž uplynulo 76 rokov od oslobodenia komplexu nacistických koncentračných táborov Oswiencim-Brzezinka Červenou armádou. Zmyslom tohoto podujatia však nebolo len sprítomniť historickú udalosť, ale tiež upriamiť  pozornosť na jej príčiny a dôsledky. Práve pochopenie príčin a dôsledkov je prehĺbenie vzdelania, ktoré umožňuje vyvarovať sa ďalších takýchto nepredstaviteľných zlyhaní v budúcnosti.

              Študenti si vypočuli príhovor Generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa a dozvedeli sa viac o holokauste, ako im poskytujú bežné hodiny dejepisu. Bola im priblížená nielen história Koncentračného tábora Osvienčim, ale i príbehy rómskeho holokaustu. Vďaka online výstave poskytnutej Unis vo Viedni "Zabudnuté obete - nacistická genocída Romov a Sintov" sa dozvedeli o utrpení tejto skupiny obyvateľstva počas holokaustu, v ktorom zahynulo neuveriteľných temer pol milióna rómskych obetí. Zaujímavou bola i online výstava plagátov z celosvetovej súťaže plagátov "Keeping the Memory Alive". V závere bola prečítaná esej žiačky 3.A Bianky Vrábovej „Prečo potrebuje mladá generácia vedieť o holokauste?“ 

              Ako vyplýva z Biankinej eseje je potrebné hovoriť o holokauste, učiť sa o ňom a poučiť sa z chýb minulosti, aby sa už nikdy neopakovali. Esej Bianky Vrábovej si môžte prečítať tu: Mlada_generacia_Slovenska_a_holokaust_-_B._Vrabova.docx

              Dr. Zuzana Mészárosová

            • ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia

              • Vážení rodičia,

                pozývame Vás na ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 25.1.2021 o 16:00 hod (link na zoom meeting bude zaslaný rodičom triednym učiteľom prostredníctvom správy na edupage). prostredníctvom ZOOM-u pre jednotlivé triedy.  Tešíme sa na online stretnutie s Vami.

                Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • VIDEOKONFERENCIA S PROJEKTOVÝMI PARTNERMI

            • Dňa 18. decembra 2020 sa uskutočnila videokonferencia v rámci práce na najnovšom eTwinningovom projekte z dielne našej školy. Skvelá bola pracovno - sviatočná atmosféra počas videokonferencie študentov OA z 2.B triedy s projektovými partnermi z Talianska a Portugalska v rámci eTwinningového projektu "Journey 2 Medi@ Liter@cy". Vďaka 2.B :)

              Zuzana Mészárosová

            • Študenti na hodinách angličtiny o ľudských právach

            • 10. december je v kronike historických dní zaznamenaný ako Medzinárodný deň ľudských práv. Je tomu už 72 rokov, čo v tento deň bola Valným zhromaždením OSN vyhlásená Všeobecná deklarácia ľudských práv, v ktorej sú zahrnuté základné hodnoty, akými sú ľudská dôstojnosť, nediskriminácia, rovnosť, prirodzená spravodlivosť a univerzálnosť a tieto sa vzťahujú na všetkých ľudí.

              Tento dôležitý deň v medzinárodnom kalendári si pripomenuli i študenti našej školy online workshopom na hodine angličtiny, ktorý bol venovaný problematike ľudských práv. Okrem toho, že debatovali o ľudských právach a Všeobecnej deklarácii ľudských práv, vypočuli si prejav generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa k MDĽP a absolvovali niekoľko tvorivých aktivít zameraných na podporu správnych postojov s cieľom, aby sa každý z nich majúc túto deklaráciu stále na zreteli, snažil sa zvyšovať úctu k ľudským právam a slobodám.  Študenti tiež debatovali o tom, akým spôsobom sú mnohé z ľudských práv porušované v súčasnosti, počas pandémie COVID – 19 a vyjadrili svoje názory prostredníctvom interaktívneho nástroja Padlet.

              Podpora a ochrana ľudských práv sú veľmi dôležité aj v 21. storočí. Ľudským právam sa treba učiť i dnes, tak, ako sa učíme, chodiť, písať a čítať, aby sa stali súčasťou nášho každodenného konania.

              Zuzana Mészárosová

            • Správa

            • Bola zverejnená správa o výsledkoch a podmienkach výchovno-vzdelávacej činnosti za školský rok 2019/2020.

          • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

          • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

             Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

            • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
            • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

            Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

            Ing. Emília Mosnáková