• Novinky

            • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

            • Dňa 22.11.2021 sa kondalo ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ANLICKÉHO JAZYKA online a prezenčnou formou (vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu), v ktorom si zmerali svoje vedomosti a jazykové zručnosti v angličtine najlepší angličtinári našej školy. Študenti v kategóriách 2A a 2B predviedli svoje hovorové zručnosti a tu sú výsledky:

              Kategória 2A: 

              1miesto: Dávid Benický

              2. miesto: Lea Bešeová

              3. miesto: Timotej Čáky

              Kategória 2.B: 

              1. miesto: Vanesa Bazalová

              2. miesto: Alexandra Császárová

              3. miesto: Nina Velegová

              Víťazi obdržia diplom a knižné odmeny. Víťazom i všetkým zúčastneným blahoželáme a patrí im vďaka za vynaložené úsilie, všetci zúčastnení študenti dokázali svoje kvality v oblasti anglického jazyka.

              Zuzana Mészárosová

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Študenti 3.B triedy opätovne tento rok ukázali svoju empatiu a dobré srdce. Usporiadali zbierku darčekov pre seniorov v domovoch dôchodcov. 23 dobrovoľníci z 3.B, ktorí naplnili krabičky od topánok láskou, nielenže majú dobrý pocit z tejto aktivity, ale urobia šťastnými i zopár deduškov a babičiek.   

              Zuzana Mészárosová

            • Deň boja za slobodu a demokraciu

            • Dnes je Deň boja za slobodu a demokraciu, kedy si pripomíname 32. výročie Nežnej revolúcie a pád komunizmu v Československu. Okrem toho na dnešný deň pripadá aj Medzinárodný deň študentstva, ktorý slávime na počesť študentov, ktorí v roku 1939 vyšli po smrti Jána Opletala do ulíc Prahy, aby protestovali proti nacistickej okupácii. Obe tieto udalosti nám pripomínajú, že slobodu nechránime len pre seba, ale pre všetkých.

              Študenti našej školy si tieto udalosti pripomenuli rozhlasovým vysielaním a výstavou fotografií z Nežnej revolúcie z roku 1989.

              Nech nám všetkým je dnešok pripomienkou, že naša sloboda nekončí v nedohľadne, ale na hraniciach slobody toho druhého. Sloboda totiž nie je to isté, ako voľnosť napĺňať svoje osobné chúťky. Sloboda je spoločnou hodnotou nás všetkých a dedičstvom všetkých, ktorí sa ju pre nás snažili rozvíjať.

              Študentom krásny deň študentov!

              Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková