• Novinky

            • PEACE IS ALL WE NEED...

            • Na hodinách angličtiny sa venujeme mnohým témam, aj tým, ktoré sú v súčasnosti najpálčivejšie a sú súčasťou nášho každodenného života. Nie je nám ľahostajné v akom svete žijeme. Mier je jednou z takýchto tém, diskutujeme, vyjadrujeme sa k pravým hodnotám tohto sveta... slovne, výtvarne, ... zo srdca. Výsledky našich výtvarných snažení na tému "m i e r" sme ponúkli vo forme výstavky nami vytvorených plagátov, ktorú si môžete prezrieť na chodbe vedľa videoučebne.

              Zuzana Mészárosová a 1.B a 2.A.

            • Oznam o výške stravnej jednotky

            • Školská jedáleň pri Obchodnej akadémii, Ul. Kálmána Kittenbergera 2 v Leviciach, oznamuje zmenu o výške stravnej jednotky s účinnosťou od 1. marca 2023.

              Cena jedného obeda platná od 1. marca 2023 ja 2,30 €.

              Celková výška stravného za 1 mesiac je 46 € (priemerný počet pracvných dní 20 x 2,30 €/1 obed).

              Do 28.02.2023 prosím doplatiť vzniknutý rozdiel na stravnom za mesiac marec 2023, čo činí čiastku 15,80 €.

              Od 1. marca 2023 sa uhrádza už nová suma - 46 €.


            • Krajské kolo ONJ

            •  

              15.02.2023 sa na Gymnáziu na Golianovej ulici v Nitre konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentovala Lívia Koková z III.B triedy. Po náročnej písomnej časti postúpila do ústnej časti. Porozprávala príbeh k obrázku a diskutovala na porotou vybrané témy: Čítanie a Voľný čas. Lívia Koková získala 1. miesto v kategórii 2D a bude nás reprezentovať na celoslovenskom kole ONJ. Tešíme sa z jej výsledkov a prajeme jej ďalšie úspechy.

              PaedDr. Hanuščinová

            • Deň Sv. Valentína v réžii študentskej firmy Voňavý svet

            • Študentská firma Voňavý svet pripravila na DEŇ ZAĽÚBENÝCH tradičnú valentínsku poštu. Svoje valentínske pozdravy tajnej láske ste mohli vkladať do pripraveného srdiečka už týždeň vopred a dnes na Sv. Valentína zamestnanci firmy valentínky odvzdali vašim láskam. Študenti si v tento deň mohli zakúpiť výrobky študentskej firmy, voňavé mydlá a sviečky i sladké pečivo.                          we love you

              Voňavý svet, š.f.​​​​​

            • Študentská firma na návšteve v ZF Slovakia, a.s.

            • Dňa 13.2. sa študentská firma Voňavý svet zúčastnila návštevy v ZF Slovakia, a.s., kde sa študenti dozvedeli čo-to výrobe a funkcii hlavných produktov spoločnosti. Po obsažnej prednáške Dr. Weigta sa mohli študenti presvedčiť, ako to reálne vo výrobe prebieha. Po úvodnom slove p. Weigta sa študenti dostali tiež k slovu a položili pár zaujímavých otázok, následne nás vo výrobe sprevádzal p. Benedik.

            • 2% Z D A N E

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                 

                Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - tu

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
                • skvalitnenie vybavenia školy
            • Ekonomická olympiáda

            • V piatok, 03. 02. 2023 sa v priestoroch Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre uskutočnilo krajské kolo Ekonomickej olympiády. Súťaž organizuje občianske združenie INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Ekonomická olympiáda  je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie a financií. Svojím poňatím prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí stredoškolákov v tomto odbore. 

              Na základe výsledkov zo školského kola do krajského postúpili Ľuboš Szpisják I. B, Svetlana Lalková II. B, Viktor Čík IV. A, Diana Szabóová IV. A a Daniela Galgóciová IV. B. Výsledky budú zverejnené po oprave a vyhodnotení všetkých testov. Súťažiacim prajeme, aby dosiahli čo najlepší výsledok.

              Súčasťou Ekonomickej olympiády bola aj súťaž o knižný baliček pre školu, ktorá zapojí do školského kola najviac študentov. V tomto ročníku, v Nitrianskom kraji súťaž vyhrala naša Obchodná akadémia s počtom zapojených študentov 163.

              Ing. Anna Chrienová

               

            • Valentínska pošta

            • Ahojte,
              naša študentská firma si pre Vás pripravila Valentínsku poštu 💌❤️
              Valentínku viete zaslať úplne jednoducho 

              od 1. - 14. februára 2023

              Stačí na zadnú stranu valentínky napísať meno a triedu osoby, ktorej ju posielate a vložiť ju do krabičky, ❤️ktorá sa bude nachádzať rovno pri vchode. Pošta bude anonymná.

              Teší sa na Vás vaša študentská firma Voňavý svet.

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková