• Novinky

            • WORKSHOP PRI PRÍLEŽITOSTI MEDZINÁRODNÉHO DŇA PAMIATKY OBETÍ HOLOKAUSTU

            • Medzinárodný deň pamiatky obetiam holokaustu si študenti našej školy pripomenuli slávnostným podujatím pre svojich spolužiakov, kotrý uskutočnili 27. januára 2023 v priestoroch Tekovského múzea v spolupráci s UNIS vo Viedni a Tekovským múzeom v Leviciach, a tak si  pripomenuli tragické udalosti holokaustu a zároveň uctili pamiatku jeho obetí. 27. januára totiž uplynulo 78 rokov od oslobodenia komplexu nacistických koncentračných táborov Oswiencim-Brzezinka Červenou armádou. Zmyslom tohoto skvelého podujatia však nebolo len sprítomniť historickú udalosť, ale tiež upriamiť  pozornosť na jej príčiny a dôsledky. Práve pochopenie príčin a dôsledkov je prehĺbenie vzdelania, ktoré umožňuje vyvarovať sa ďalších takýchto nepredstaviteľných zlyhaní v budúcnosti.

              Zuzana Mészárosová

            • Výstava "Žili medzi nami" pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetiam holokaustu

            • Študenti našej školy majú možnosť vzhliadnut výstavu "Žili medzi nami" uskutočnenú pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetiam holokaustu, ktorá je venovaná životu dvoch levičaniek - Marta Szilárdová, preživšia holokaust a Anna Valašíková - držiteľka medzinárodného ocenenia Spravodlivý medzi národmi, ktoré sa udeľuje ľuďom, ktorí nezištne pomáhali židom prežiť v čase holokaustu. Výstava sa nachádza na chodbe pri zborovni.

              Zuzana Mészárosová

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 20.1.2023 bola naša škola hostiteľom OKRESNÉHO KOLA OLYMPIÁDY ANLICKÉHO JAZYKA, ktorého sa zúčastnili dve desiatky študentov všetkých typov stredných škôl v levickom okrese. Študenti si zmerali svoje vedomosti a jazykové zručnosti v písomnej a ústnej forme. Študenti v kategóriách 2A a 2B, 2C2 a 2D predviedli svoje hovorové zručnosti. Naši žiaci dosiahli pekné výsledky :

              Kategória 2A: 

              4. miesto: Lea Bešeová (2.A)

              Kategória 2.B: 

              2. miesto: Nina Velegová (4.B)

              Víťazi obdržali diplom a vecnú odmenu. Obom dievčatám blahoželáme a patrí im vďaka za vynaložené úsilie,  zúčastnené študentky dokázali svoje kvality v oblasti anglického jazyka.

              Zuzana Mészárosová

            • Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku

            • Dňa 18. januára 2023 sa v priestoroch Gymnázia Andreja Vrábla v Leviciach konalo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 2D 1. miesto získala Lívia Koková a na 3. mieste sa umiestnila Sára Švajdová, obidve z III.B triedy. Ďakujeme súťažiacim za úspešnú reprezentáciu našej školy a víťazke prajeme veľa úspechov v krajskom kole. PaedDr. Hanuščinová

            • DOD na našej škole

            • Naša škola privítala 11. januára 2023 pri príležitosti Dňa otvorených dverí viac ako stovku návštevníkov. Boli to hlavne žiaci deviatych ročníkov a ich rodičia. Cieľom DOD bolo uľahčiť žiakom ZŠ rozhodnúť sa o ich budúcom štúdiu, priblížiť život na OA na vyučovaní i mimo neho, predstaviť školský vzdelávací program,  vyučovacie a voliteľné predmety, či projekty a aktivity krúžkov fungujúcich  na OA. Potenciálni študenti OA a ich rodičia mohli využiť príležitosť konzultovať svoje otázky s vedením školy. 

                    Návštevníci si prezreli priestory školy, navštívili odborné učebne strojopisu a IKT, kde si mohli vyskúšať svoje zručnosti v rôznych aktivitách, simulovaných prijímacích pohovoroch zo slovenčiny či využívanie nástrojov web 2.0, ktoré sa na škole využívajú vo vyučovaní. V odborných učebniach im boli predstavené účtovné programy, ktoré sa využívajú na hodinách účtovníctva. Návštevníci DOD mohli zažiť atmosféru študijných jazykových pobytov, ktorých sa študenti OA pravidelne zúčastňujú a tiež skúsenosti študentov tejto školy z odbornej praxe v Londýne a Seville, ktorú uskutočnili v rámci projektu Erasmus+. Projekt eTwinning bol predstavený spoločne s cudzími jazykmi, študenti si mohli vyskúšať svoje jazykové zručnosti, či zasúťažiť v krátkych kvízoch a použiť vzdelávacie appky využívané v práci v tomto projekte. žiakom boli predstavené i aktivity školy, ktoré sa uskutočňujú v spolupráci s OSN spojené s SDG a ľudskými právami a EÚ a EP - EPAS, Euroscola a Mladý Európan, či Simulované študentské voľby.

                    Jedným z najväčších magnetov Dňa otvorených dverí bola zaiste prehliadka cvičných firem, akivít v APE. Študenti štrtého ročníka predstavili činnosť, aktivity a produkty svojej cvičnej firmy Golden Eye

                    Návštevníci si pochvaľovali úroveň aktivít a prezentácií počas DOD. Tohtoročný DOD na OA ukázal, že aktivita, tvorivosť a originalita študentom OA nechýbajú. 

              Zuzana Mészárosová

               

            • POZVÁNKA

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 16.1.2023 o 16:00 hod. v jednotlivých triedach. Členovia Rodičovskej rady budú mať  následne stretnutie RR o 17.00 hod. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • 2% Z DANE

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                 

                Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - tu

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
                • skvalitnenie vybavenia školy
            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková