• Novinky

            • Výletné dni 3.B

            • Výletné trojdnie 3.B triedk sa nieslo v znamení poznávania - exkurzia v OSN vo Viedni, poučná výstava v Tekovskom múzeu o Štefanovi Dobóovi, činorodosti - vychádzka na levickú Kalváriu spojená so zbieraním odpadkov v tomto prostredí a oddychu na Kalvárii a piknik v areáli hradného parku ten najsladší odpočinok však príde už zajtra 30. júna :)

              Zuzana Mészárosová

            • Ako sme manažovali financie?

            • Rozprávkovo!

              Máme za sebou deviaty ročník práce v programe JA Slovensko – Viac ako peniaze. Od roku 2019 sa program finančnej gramotnosti premenil na samostatný predmet odbornej praxe MANAŽMENT OSOBNÝCH FINANCIÍ v prvom ročníku. Prínos pre žiakov je priamo merateľký: zisťujeme rozdiel medzi vstupným a výstupným testovaním a úspešnosť nad 75 % pri výstupnom  teste znamená zisk certifikátu. Kým výsledky vstupných testov sa pohybujú okolo 50 %, výstupné testy sú v priemere 90 percentné.

              Predmet MOF je na prvý pohľad ďalšia nudná číselná záležitosť, aj keď témy, ktoré prináša, sú úzko spojené s našim každodenným životom: poznať svoje peniaze, regulovať svoje výdavky a príjmy, správne zostaviť rodinný rozpočet, vybrať si vhodný bankový produkt, dobre sa poistiť, zvážiť čerpanie úveru... Našťastie, existuje aj možnosť, ako urobiť hodiny zaujímavejšími.

              Bohatstvo a chudoba – na túto tému sme ešte v prvom  polroku pracovali v skupinách, kde vznikli štyri scenáre rozprávok. Známy príbeh „O Jurošíkovi a zázračných  husliach“ zahrali Timotej Čáky, Damian Liko, Samuel Vrana, Samuel Roman Major a Vanesa Ledéniová. Vlastnú príhodu „Na kráľovskom dvore“ predviedli Maxim Fazekaš, Timea Kóšová a Kristína Farkašová. Zaujímavý scenár priniesla skupina Kristíny Jardekovej, Patrika Cintulu, Svetlany Lalkovej, Viktórie Kovácsovej a Alexandry Kasanovej. Čiastočne veršovaný text dokázali zahrať tak, že sa v závere školského roka dožil aj svojej filmovej verzie. Aby ste si aspoň trochu  vedeli predstaviť ako naše hranie na divadlo vyzeralo, pripájam  niekoľko fotografií. Naše filmové dielko uvidíte už čoskoro na stránke Obchodnej akadémie Levice.

              Ing. Erika Píšiová

              ​​​​​​​O Jurošíkovi a zázračných  husliach​​​​​​​

              Na kráľovskom dvore

            • Mladý účtovník

            • V piatok 25. júna 2022 si najlepší účtovníci z tretieho ročníka našej školy porovnali svoje zručnosti v spracovaní účtovníctva na počítači v programe Omega od firmy Kros.

              Súťaž Mladý účtovník je účtovníckou olympiádou pre študentov stredných odborných škôl, ktorú každoročne organizuje Slovenská komora certifikovaných účtovníkov a spoločnosť Kros, a. s.

              Najlepší účtovníci:

              1. Nina Velegová        3. B   
              2. Samuel Ivančák       3. A
              3. Darina Hanková      3. B

              Víťazom blahoželáme a želáme veľa chuti do zdokonaľovania svojich zručností pri práci s ekonomickým softvérom.

              Ing. Viera Platinská

            • CF GOLDEN EYE, s. r. o., bilancuje

            • Keď sa žiaci III. B na začiatku školského roka rozhodovali, aký predmet podnikania zvoliť pre svoju cvičnú firmu, vybrali si z každého rožka troška: vsadili na osvedčený obchod s olejmi od firmy Olej Hont, doplnili využitie odpadu na vlastné kozmetické produkty a ešte došpekulovali  postrekové služby pre pestovateľov olejnín.

              Klasické rozdelenie firmy na finančné, personálne, produktové a marketingové oddelenie pomohlo činnosť poriadne naštartovať, ale komplexný zážitok „ako naozaj“ priniesli až online pracovné pohovory, striedanie práce na rôznych postoch a, samozrejme, veľtrhy cvičných firiem. Aj tie sa kvôli pandemickým opatreniam konali online, ale zvládli sme ich skvele. S veľkým nasadením sme dosiahli pozoruhodné výsledky (viď prehľad dolu).

              Hlohovský veľtrh bol tematicky zameraný na firemnú filantropiu, ktorá sa mala prejaviť vo všetkých súťažných materiáloch. Riaditeľka Dominika Ungerová a jej tím predstavili nápad postrekovať porasty olejnín všetkým občanom obce Súdovce, ktorí si už pre svoj vek alebo zdravotný stav nevedia poradiť s chorobami a  škodcami vo svojich záhradách. Postreky môžu byť vo forme rastlinných výluhov aj chemické – ale veľmi presne dávkované a aplikované, vďaka čomu nevzniknú škody na životnom prostredí. Čo poviete, nie je to na veľkú pochvalu?

              A to som ešte neskončila, pretože sa nám nakoniec podaril dvojitý zásah – absolvovali sme exkurziu v našej partnerskej firme Olej Hont v Súdovciach a pri tej príležitosti sme uzavreli s konateľkou Mgr. Vierou Šimčikovou  Dohodu o vzájomnej spolupráci na školský rok 2022/2023. Zabezpečili sme si tak materiálnu podporu a možnosť pracovať s kompletným produktovým radom tohoto lokálneho výrobcu prírodných za studena lisovaných olejov.

              Tento školský rok bol pre všetkých v cvičnej firme GOLDEN EYE, s. r. o., bohatý na zážitky a skúsenosti (vrátane učiteľky). Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce a podporovali nás. Ak ste doteraz nemali čas zoznámiť sa s našou cvičnou firmou, pozrite si, čo sme v tejto sezóne o sebe zverejnili na Instagrame: https://instagram.com/golden_eye_sro?igshid=YmMyMTA2M2Y=

              Dovidenia v septembri! Ing. Erika Píšiová

               

              Kontraktačný deň CF SR – Západ Šaľa 16. 02. 2022 - účasť Chiara Holečková, Dominika Ungerová

              Disciplína: 90 sekúnd – 3. miesto Chiara Holečková

               

              Hlohovské kontraktačné dni (21 CF z ČR a SR) - 14. a 15. 06. 2022

              Účasť: Ungerová, Holečková, Majerská, Záhorský, Pribilincová, Velegová, Popovičová, Mráz 

              Disciplíny:

              90 sekúnd vo výťahu – 2. miesto Chiara Holečková

              Naj merch a maskot – špeciálna cena poroty za tvorivosť

              Najzaujímavejší produkt  – 1. miesto

              Najlepší  ekonóm – 1. miesto Tamara Majerská

              Najlepšie logo – 3. miesto

              Najlepší slogan – 2. miesto

              Najviac realizovaných obchodov – 2. miesto

              Naj projekt firemnej filantropie – 5. miesto (hodnotenie manažérmi z praxe )

              Celkové hodnotenie – 6. miesto (hodnotenie manažérmi z praxe)

               

              Nina Velegová a Tamara Majerská pracujú na bleskovom zadaní počas veľtrhu Hlohovec

              Iba toľkoto žiakov sa zmestí do veľkého taxíka smer Súdovce :D

              Produkty partnerskej firmy - môžeme ich používať v budúcom školskom roku pri práci v cvičnej firme

              Konateľka Olej Hont Mgr. Šimčiková podpisuje Dohodu o spolupráci, ktorú predkladá riaditeľka CF Dominika Ungerová.

            • Exkurzia v OSN a potulky Viedňou

            • Študenti 3.B a 2.B sa zúčastnili na exkurzii v OSN vo Viedni, kde sa dozvedeli ako táto svetová organizácia funguje a čo robí pre tento svet. Študenti našej školy totiž úzko spolupracujú s touto organizáciou už temer dve desaťročia v problematike ľudských práv, udržateľných rozvojových cieľov, či problematike mieru. Svojou návštevou si prehĺbili svoje doterajšie vedomosti. Neoddeliteľnou súčasťou tohto vydareného dňa boli potulky slnečnou, letnou Viedňou a ochutnávka viedenských dobrôt :) 

              Zuzana Mészárosová

            • Chiara nám robí radosť

            • V Nitre sa dnes konalo oceňovanie najúspešnejších športovcov nitrianskeho samosprávneho kraja za rok 2021. V kategórii juniorských kolektívov získala naša žiačka Chiara Holečková z 3.B triedy a jej tímové kolegyne cenu predsedu NSK za vynikajúce výsledky dosiahnuté v oblasti športu. Chiara je reprezentantkou karate klubu Goju-Ryu Levice a taktiež je členkou slovenského reprezentačnému tímu. V mesiaci júl jej budeme držať palce na celosvetovej súťaži, ktorá sa uskutoční na Floride v USA.

              Zuzana Mészárosová

               

               

               

            • Návšteva IK EP v Bratislave

            • Študenti 1.A triedy navštívili 10.6.2022 Informačnú kanceláriu Európskeho parlamentu na Slovensku v Bratislave. Počas workshopu sa dozvedeli mnohé informácie o aktuálnom dianí v EP a riešení súčasných problémov v Európe, absolvovali ineraktívne aktivity zamerané na EÚ. Študenti si následne prezreli historicko - kultúrne pamiatky nášho hlavného mesta. S exkurziou boli mimoriadne spokojní.

              Zuzana Mészárosová

            • V 3.B metódou CLIL

            • Študenti 3.B triedy sa zúčastnili ekonomickej prednášky v angličtine pod vedením pani profesorky Mgr. Dominiky Selieniovej. Okrem toho, že sa žiaci dozvedeli mnoho nových výrazov z business english, mohli si vyskúšať aj rôzne tvorivé, skupinové a interaktívne úlohy pri tabuli.Podľa nášho názoru bola prednáška veľmi zaujímavá a obohacujúca. V našej triede sme sa zhodli, že by sme uvítali takúto formu hodiny častejšie.

              Dominika Ungerová, 3.B

            • Tatranský poetický biftek

            • MDD sa u nás niesol v znamení povinného čítania, nebolo to však skutočne povinné. Lukáš Latinák, skvelý divadelný i filmový herec a glosátor, nás humorne i vážne previedol slovenskou poéziou. "Zarepoval" Slávy dcéru, započúvali sme sa i do veršov Botta, Sládkoviča, Smreka..sólo pre jedného herca a viacerých básnikov.

              Mgr. Dominika Selieniová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková