• Novinky

            • Informácie o ubytovaní na školskom internáte

            • Informácie o ubytovaní na školskom internáte pri Obchodnej akadémii Levice na Ul. Zd. Nejedlého 73, Levice /ďalej len ŠI/.

              Nástup do ŠI v školskom roku 2018/2019 je dňa 02. 09. 2018 v čase od 14,00 hod. do 18,00 hod..

              Žiak pri nástupe do ŠI je povinný predložiť doklad o zaplatení za ubytovanie v ŠI!!!

              Poplatok za ubytovanie v ŠI je 20,- €, slovom: = dvadsať € na mesiac, ktorý je nutné uhrádzať pravidelne mesiac vopred do 15. dňa v mesiaci. V prípade hmotnej núdzi je možné požiadať písomnou formou o zníženie príspevku za ubytovanie. Viac informácií nájdete TU.

          • Študenti projektu VET4SCAPE ocenení
            • Študenti projektu VET4SCAPE ocenení

            • Dňa 26.júna si 8 študentov tretieho ročníka našej školy pracujúcich v projekte VET4SCAPE prevzalo ocenenie v celoslovenskej súťaži o najlepší projekt eTwinning. Projekt VET4SCAPE zvíťazil v špeciálnej kategórii Projekt Erasmus+ realizovaný cez priestor eTwinning. Projekt sa venoval ekonomickým témam, obchodnej angličtine a transkultúrnym aspektom. Tento rok sa do súťaže prihlásilo 39 projektov, spomedzi ktorých odborná porota vybrala víťazov súťaže. Množstvo prihlásených projektov a ich kvalita svedčia o tom, že naši učitelia a žiaci majú radi eTwinning a cítia sa dobre pri zážitkovom učení so zahraničnými partnermi.  Slávnostné vyhodnotenie sa uskutočnilo vo vedeckom centre AURELIUM v Bratislave za prítomnosti pracovníkov NSS v Žiline, predstaviteľov MŠVVaŠ a programu Erasmus+.

              Zuzana Mészárosová

            • Národné finálové kolo programátorskej súťaže Scratch Match pre dievčatá

            • 16.06.2018   BRATISLAVA

              V sobotu 16. 6. sa v Bratislave uskutočnilo vyhodnotenie orginálnej programatárskej sútaže určenej iba pre dievčatá vo veku 12-16 rokov - Scratch Match 2018.

              Zábavná programátorská sútaž Scratch Match 2018 zaujala 63 mladých dievčat z celého Slovenska, ktoré spolu prihlásili 39 projektov.

              Porota zložená z Natálie Kiskovej (AjTyvIT), Tiny Repkovej (Accenture), Jána Ružarovského (SAP) vybrala 5 najlepších tímov a 5 najlepších jednotlivcov, ktorí sa v bratislavskom Polus Center prezentovali vo finálovom kole.

              Michaela Šviriková z I.A triedy skvelo reprezentovala našu školu. Tento úspech si ceníme o to viac, že naša škola je odborne zameraná na ekonomický softvér a programovanie je len doplnkom. Preto postup do finále, medzi žiakov z gymnázií, bol významným ocenením šikovnej prváčky Mišky. 

              Srdečne gratulujeme!

               

              Mgr. Lýdia Cziriová

            • Začína výber účastníkov na zahraničnú stáž

            • 01/06/2018

              Vážení študenti!

              Prosím všetkých, ktorí majú záujem uchádzať sa o miesto na zahraničnej stáži v Londýne a Seville v budúcom školskom roku 2018/2019, aby sa v utorok dňa 5. 6. 2018 o 14:30 dostavili do video učebne, kde absolvujú test z anglického jazyka.

              Výsledok testu bude prvým výberovým kritériom, po ktorom budú nasledovať ďalšie.

               

              Mária Široká, koordinátorka projektu Erasmus+

               

          • PROJEKT "VET4SCAPE" OCENENÝ NARODNÝM CERTIFIKÁTOM KVALITY
            • PROJEKT "VET4SCAPE" OCENENÝ NARODNÝM CERTIFIKÁTOM KVALITY

            • Projekt študentov tretieho ročníka našej školy „VET4SCAPE“, ktorý sa uskutočňuje v rámci programu Erasmus+  a tiež využíva platformu eTwinning na vzájomnú komunikiáciu a kolaboráciu partnerov zo 7 participujúcich škôl: Rakúska, Slovenska, ČR, Rumunska, Bulharska, Slovinska a Portugalska bol práve ocenený Národným certifikátom kvality­­­­. Projekt „Vocational Educational Training for Skills, Competence and The Practice for the Economy“ sa vzťahuje na odborné vzdelávanie v oblasti zručností, kompetencií a praxe v hospodárstve a má ambíciu zlepšiť kvalitu odborného vzdelávania. Všetky projektové aktivity a spolupráca študentov vedú študentov k rozvoju odborného vzdelávania za pomoci CLIL metódy a formovaniu tolerancie k multikultúrnej spoločnosti.  Priestorom a prostriedkom na spoluprácu, diskusiu a vzájomné debaty v projekte sú tri vzdelávacie stretnutia v Bulharsku, Portugalsku a ČR, ale i chaty vo Fórach v prostredí   eTwinning a videokonferencie a moderné nástroje web 2.0. Projekt má ambíciu viesť študentov k tomu, aby sa stali zodpovednými ekonómami a zodpovednými svetoobčanmi, prispievajúcimi k skvalitneniu života  v 21. storočí.

              Študentom tretieho ročníka gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

            • Zápis prijatých uchádzačov

            • INFORMÁCIE o zápise pre zákonných zástupcov

               

              Zápis prijatých uchádzačov na štúdium

              na Obchodnej akadémii, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, Levice sa uskutoční dňa

               

              23. mája 2018   /t. j. v stredu/   v čase od 8,00 hod. do 17,00 hod.

               

              v kancelárii riaditeľky školy.

               

              Záujem o štúdium zákonný zástupca uchádzača potvrdzuje odovzdaním zápisného lístka, ktorý si vopred vyzdvihne na príslušnej základnej škole.

               

              Pri zápise zákonný zástupca uvedie aj výber dvoch cudzích jazykov /ruský a nemecký/ a výber povinného voliteľného predmetu /etická výchova, náboženská výchova/.

                             

                                                                         Mgr. Beáta Kováčová, v. r.

                                                                                  riaditeľka školy

            • BANKOMAT NÁPADOV 2018

            • Bankomat, ktorý dáva viac

              Aj v tomto školskom roku dostali študenti druhého ročníka zapojení do projektu finančného vzdelávania JA Slovensko, n. o., možnosť zúčastniť sa na súťaži Bankomat nápadov. Vo februári sa dozvedeli tému „FINANČNÝ PRODUKT A JEHO MARKETINGOVÁ KAMPAŇ“, ku ktorej mali do konca marca vypracovať krátky projekt v rozsahu 5 strán. V dištančnom kole odborná porota hodnotila doručené práce a zo všetkých súťažiacich z celého Slovenska pozvali šesť dvojíc do finále.

               

              Tím v zložení Viktória Pristyáková a Dominik Peter z II. A triedy zameral svoju pozornosť na inováciu Študentského účtu Slovenskej sporiteľne, a. s.. Dominik navrhol účet, ktorý odmeňuje každého žiaka, schopného ušetriť z mesačnej sumy od rodičov 10 %, a naopak – sankcionuje nedisciplinovaných nižším vreckovým. K produktu potom spoločne s Viktóriou urobili matematické prepočty, realizovali aj vyhodnotili prieskum trhu, navrhli preň marketingovú kampaň a vybrali  meno VIKI. Ticho sme dúfali, že nám príde pozvánka do Bratislavy. Stalo sa! Naši súťažiaci boli vyzvaní pripraviť krátku powerpointovú prezentáciu a dostaviť sa 9. mája 2018 na osobnú obhajobu do centrály Slovenskej sporiteľne.

               

              Odborná porota zložená zo špecialistov SLSP na produkty, informatiku aj marketing si dôsledne preštudovala písomné podklady aj elektronické prezentácie. Všetci pozorne sledovali vystúpenia súťažiacich tímov, najprv v kategórii základných a po prestávke stredných škôl. Na predstavenie projektu bol striktne vyhradený čas maximálne 5 minút, ktorý porota presne dodržiavala. Potom nastal čas na otázky, kde si hodnotitelia overovali, či ide o skutočne vlastný nápad žiakov a ako pohotovo dokážu reagovať na nastolené problémy.

               

              Keď sa pod obrovské premietacie plátno postavila iba Viktória, prítomní spozorneli. Dominik totiž práve pribiehal ovešaný nákupnými taškami, aby si od spolužiačky požičal ďalšie peniaze. Čo začalo ako hraná scénka, pokračovalo výkladom o výhodách inovovaného účtu, skončilo sloganom: „Náš produkt je VIKI a VIKI to je víťazstvo!“ Dvojica našich žiakov v záverečnom hodnotení získala 2. miesto v celoštátnom finále Bankomatu nápadov a obaja súťažiaci si zo Slovenskej sporiteľne odnášali zbrusu nové mobilné telefóny.

               

              Čo o súťaži hovoria jej priami aktéri?

              Viktória: „Táto súťaž mi dodala nové skúsenosti a poznatky. Tvrdo sme sa na ňu s Dominikom a pani profesorkou Píšiovou pripravovali. Bol to pre nás veľký zážitok. Porota bola veľmi milá aj všetci súperi. Atmosféra počas súťaže na mňa vplývala motivačne a dodávala mi silu. Nie vždy je ľahké ísť ťažšou cestou, no dnes už viem, že práve tá je správna. Som rada, že som sa mohla zúčastniť finále Bankomatu nápadov.“

               

              Dominik: „Finále súťaže Bankomat nápadov mi otvorilo oči pre oblasť, ktorú študujem. Odjakživa ma ekonomika zaujímala, no keď som videl prostredie v centrále Slovenskej sporiteľne, bol som nadšený. Celé podujatie bolo špičkovo zorganizované, malo vysoko odbornú porotu a famózne občerstvenie :D Páčilo sa mi, že nás všetkých spájalo to isté – nadšenie pre ekonomiku a podnikanie. Mám pocit úspechu a som za túto skúsenosť vďačný svojej spolužiačke Viki, pani profesorke Píšiovej a celej Obchodnej akadémii Levice, pretože sám by som sa do finále nedostal. Dodalo mi to ešte silnejší zápal a ambície do budúcnosti.“

               

              Čo dodať? Bola to dobrá spolupráca. Každý učiteľ rád podporuje aktívnych žiakov. Ďakujem tímu VIKI za skvelú reprezentáciu školy. Neboli sme vo finále Bankomatu nápadov prvýkrát a dúfam, že aj na budúci rok budeme mať podobne úspešných súťažiacich.

               

              Ing. Erika Píšiová

          • VIDEOKONFERENCIA S PARTNERMI PROJEKTU "THE WORLD WE W@NT"
            • VIDEOKONFERENCIA S PARTNERMI PROJEKTU "THE WORLD WE W@NT"

            • Dňa 16. mája 2018 sa uskutočnilo videostretnutie žiakov II.A a eTwinningovými partnermi z projektu "THE WORLD WE W@NT" z Talianska, Rumunska a Grécka. V rámci projektu študenti prezentovali svoje aktivity a spolupracovali s partnermi na kolaboratívnych úlohách súvisiacich s problematikou udržateľných rozvojových cieľov. Atmosféra videostretnutia bola príjemná a pracovná. Študenti komunikovali v anglickom jazyku. 

          • PROJEKT "THE WORLD WE WANT" OCENENÝ NÁRODNÝM CERTIFIKÁTOM KVALITY
            • PROJEKT "THE WORLD WE WANT" OCENENÝ NÁRODNÝM CERTIFIKÁTOM KVALITY

            • Projekt z dielne eTwinning, ktorý robia študenti našej školy spoločne s tímom z Rumunska, Talianska a Grécka získal Národný certifikát kvality eTwinning. Tento projekt vznikol, aby podnietil väčší záujem študentov partnerských škôl o problematiku globálnych cieľov trvalo udržateľného rozvoja (SDGs), ktoré OSN označila za prioritné pre všetkých ľudí a našu planétu, s cieľom pomôcť vybudovať lepší svet pre všetkých v rámci budúcich 15 rokov. Cieľom tohto projektu je pomôcť študentom pochopiť ako tieto ciele udržateľného rozvoja  ovplyvňujú život obyvateľov našej planéty a čo môžu urobiť študenti každý deň na ich podporu. Projekt je zameraný na diskusiu o pálčivých problémoch súčasnosti, ako je ukončenie chudoby, hladu, dosiahnutie rodovej rovnosti, zabezpečenie inkluzívneho a kvalitného vzdelávania, zabezpečenia ekonomického rastu, ... celkovo 17 cieľov. Projekt má ambíciu viesť študentov k aktívnemu prístupu k životu, aby pomohli svetu stať sa lepším. Študentom 2.A gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

            • Nový projekt v programe ERASMUS+

            • 14/05/2018

              Vážení študenti!

              S radosťou Vám oznamjem, že naša škola znova získala grant na realizáciu projektu odbornej praxe v zahraničí v školskom roku 2018/2019.

              V súlade s návrhom v projekte vycestuje v januári 2019 skupina 12 žiakov 4. ročníka na pracovnú stáž do Londýna a v marci 2019 ďalšia skupina žiakov 3. ročníka tiež v počte 12 účastníkov do španielskej Sevilly.

              Výber účastníkov začína už tento týždeň. Prosím skutočných a motivovaných záujemcov, aby sa prihlásili u koordinátorky projektu M. Širokej. Budú im poskytnuté všetky informácie súvisiace s výberovým procesom a podmienkami účasti v projekte.

              Teším sa na spoluprácu!

              Mária Široká, koordinátorka projektu

            • OZNAM PRE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV A UCHÁDZAČOV NA ŠTÚDIUM PRE ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019

            • Pozvánka na prijímacie skúšky

              Vážení rodičia, vážení uchádzači o štúdium!

               

              Oznamujem Vám, že dňa 30. apríla 2018 boli poštou rozposlané pozvánky na prijímacie skúšky na štúdium na Obchodnej akadémii, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, Levice pre školský rok 2018/2019 na I. aj II. termín.

               

              V prípade, že Vám pozvánka nebola doručená, prosím kontaktujte nás osobne alebo telefonicky na telefónnych číslach, kde Vám poskytneme bližšie informácie:

               

              Pevné linky:        036/6312 171 –  spojovateľka                  Mobil:       0911 160 590 – riaditeľka školy

              036/6312 519 –  riaditeľka školy                             

               

              Znenie pozvánky je nasledovné:

               

              Pozvánka na prijímacie skúšky

               

                              Riaditeľka Obchodnej akadémie, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, Levice na základe prihlášky na štúdium

              na tunajšej škole

              p o z ý v a

               

              Vášho (-u) syna (dcéru), žiaka (-čku) 9. ročníka základnej školy na príjímacie skúšky, ktoré sa uskutočnia dňa:

               

              pre uchádzačov na I. termín:     14. mája 2018 (t. j. v pondelok),

               

              pre uchádzačov na II. termín:   17. mája 2018 (t. j. vo štvrtok)

               

              v hlavnej budove Obchodnej akadémie, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, Levice.

               

                              Žiak (-čka) sa dostaví do školy o 7,45 hodine. V prípade, že žiak (-čka) sa zo závažných dôvodov nemôže zúčastniť na prijímacej skúške v určenom termíne, riaditeľka školy určí náhradný termín. Dôvod neprítomnosti na príjímacej skúške oznámi podľa zákona č. 245/2008 Z. z. § 66 odst. 9 uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača riaditeľke školy najneskôr v deň konania prijímacej skúšky. Zákonný zástupca žiaka (-čky) predloží riaditeľke tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením (napr. lekárske potvrdenie nesmie byť staršie ako 4 dni). Žiadosť spolu s potvrdením však treba predložiť najneskôr v deň konania prijímacích skúšok, t. j. 14. mája 2018 /I. termín/ alebo 17. mája 2018 /II. termín/ do 8,00 hodiny.

               

              Žiakom sa povoľuje pri prijímacích skúškach používať kalkulačka.

               

                              Žiakovi (-čke) bol pridelený kód pre prijímacie skúšky /kód je uvedený v pozvánke/. Pod týmto kódom bude žiak (-čka) uvedený (-á) vo výsledkovej listine prijímacích skúšok, a to v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov. Je nutné, aby si uchádzač (-ka) pridelený kód zapamätal (-a), nakoľko ním bude označovať riešenie prijímacích skúšok z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

               

              Výsledková listina bude zverejnená do 21. mája 2018 v popoludňajších hodinách na výveske vo vestibule školy a na internetovej stránke školy: www.oalevice.edupage.org.

                                                                                            

               

                                                                                                                                                 Mgr. Beáta Kováčová, v. r.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    riaditeľka

            • Deň víťazstva nad fašizmom

            • Ľudia v celej Európe si 8. mája pripomínajú Deň víťazstva nad fašizmom. Pri tejto príležitosti sa organizovalo 9. mája 2018 v našom meste na Námestí  Hrdinov slávnostné kladenie vencov, na ktorom sa zúčastnili žiaci I. B triedy. Týmto sviatkom si pripomíname ukončenie 2. svetovej vojny a učíme aj mladú generáciu, aby si vážila tých, ktorí oslobodzovali krajiny od fašistov a prinášali nám slobodu. PaedDr. Hanuščinová

            • Prednáška „Obchodovanie s ľuďmi“

            • Študenti 4. ročníka sa 07.05.2018 zúčastnili na prednáške „Obchodovanie s ľuďmi“. Kpt. Ing. Peter Polák ich informoval o tom, že po zbraniach a drogách ide pri obchodovaní s ľuďmi o tretí najvýnosnejší nelegálny obchod na svete. Najčastejšie formy zneužívania ľudí sú: práca v sexuálnom priemysle, nútené práce, nútený sobáš, žobranie, odoberanie orgánov, prostitúcia, nezákonná adopcia detí. Napriek každoročnému organizovaniu prednášok a kampaní “Nie som na predaj“, dochádza k zneužívaniu dôvery ľudí a informácií, ktoré zverejňujú na internete. Rizikom môže byť aj práca v zahraničí, preto je potrebné si overiť agentúry, ktoré ponúkajú brigády, študijné pobyty, atď., dobre si preštudovať podmienky pracovnej zmluvy. Vo videofilme si študenti pozreli ukážku, ako sa v nelegálnej firme snažia o nadviazanie kontaktov cez internet, SMS, a po získaní dôvery a kompromitujúcich fotiek alebo videí vydierajú a zneužívajú svoje obete.  Kpt. Ing. P. Polák porozprával príbehy zo života a upozornil, čo treba robiť, keď sa človek stane obeťou vydierania alebo obchodovania s ľuďmi.

              PaedDr. Viera Hanuščinová

          • Deň eTwinning úspešný
            • Deň eTwinning úspešný

            • 9. máj je nielen Dňom Európy, ale široká európska komunita učiteľov a žiakov pracujúcich v programe eTwinning si pripomína v tento dátum Deň eTwinning, ktorý je zároveň i koncom Jarnej kampane eTwinning. Všetci účastníci programu eTwinning, boli pozvaní, aby sa zapojili a oslávili tohtoročnú tému programu eTwinning, ktorou je kultúrne dedičstvo.

              Učitelia mali možnosť sa tvorivo prejaviť so svojimi študentmi a znovu vytvoriť ľubovoľné známe umelecké dielo. Na túto aktivitu mohli použiť rôzne techniky a zdroje Europeana a nájsť v nich ich obľúbené umelecké dielo, ktoré znovu vytvoria. V tejto galérii môžete vidieť množstvo aktivít európskych škôl, ktoré si dali na svojich dielach záležať - galéria

              Študenti z Obchodnej akadémie v Leviciach pracujúci v projekte „The World we W@nt“ mali možnosť osláviť Deň eTwinning so svojimi spolužiakmi, ktorým prezentovali svoj projekt venovaný globálnym cieľom udržateľného rozvoja. Tiež komunikovali so svojimi zahraničnými partnermi a vytvorili umelecké dielo „navlas“ podobné tomu od Andyho Warhola v umeleckom duchu kultúrneho dedičstva a tak si spríjemnili inak celkom obyčajnú stredu 9. mája.

              Zuzana Mészárosová

          • Chceme lepší svet...
            • Chceme lepší svet...

            • Študenti našej školy pracujú už takmer rok na eTwinningovom projekte „The World we W@nt“ spoločne so svojimi rovesníkmi z Talianska, Rumunska a Grécka. Projekt je zameraný na problematiku globálnych cieľov trvalo udržateľného rozvoja, ktoré OSN označila za prioritné pre všetkých ľudí a našu planétu, s cieľom pomôcť vybudovať lepší svet pre všetkých v rámci budúcich 15 rokov. Cieľom tohto projektu je pomôcť študentom pochopiť ciele, ako ovplyvňujú náš život a čo môžeme robiť každý deň na ich podporu.

              Zapojení študenti aktívne diskutujú o problémoch, ako je ukončenie chudoby, hlad, dosiahnutie rodovej rovnosti, zabezpečenie inkluzívneho a kvalitného vzdelávania, ... celkovo 17 cieľov. Projekt má ambíciu, aby študenti boli aktívnejší a pomohli svetu tým, že budú o problémoch sveta vedieť, diskutovať, či uskutočňovať rôzne aktivity zamerané na podporu ich riešenia. Diskusie študentov sú  zamerané na budovanie vízie, čo by mal správny občan tejto planéty urobiť pre svoju lepšiu budúcnosť. V rámci projektovej spolupráce prebiehajú videokonferencie zamerané na diskusiu o všetkých otázkach projektu.

              Podľa slov Zuzany Mészárosovej, projekt  vedie a motivuje študentov k tomu, aby boli globálnymi a aktívnymi občanmi sveta a aby si rozšírili svoje obzory o globálnych cieľoch  trvalo udržateľného rozvoja.  Projekt bude prezentovaný na škole širokej študentskej verejnosti 9. mája kedy si pripomíname Deň eTwinning.

               

          • Vzdelávacie stretnutie študentov OA Levice Erasmus+ v Portugalsku prináša svoje plody
            • Vzdelávacie stretnutie študentov OA Levice Erasmus+ v Portugalsku prináša svoje plody

            • V polovici apríla jeden týždeň plný vzdelávacích a poznávacích aktivít strávili štyria študenti tretieho ročníka Obchodnej akadémie v Leviciach spolu so svojimi dvomi učiteľkami na Druhom krátkodobom vzdelávacom pobyte v Portugalskom Barreire. Toto stretnutie sa uskutočnilo v rámci spolupráce na projekte Erasmus+ KA2 „VET4SCAPE".

               

              Slovenskí študenti spolu s projektovými partnermi z Rakúska, Portugalska, Rumunska, Českej republiky, Slovinska a Bulharska spolupracovali na spoločných aktivitách s cieľom zlepšiť úroveň a kvalitu odbornej a jazykovej výučby obchodnej angličiny, ako i podpory medzikultúrnej kompetencie a ich schopnosti spolupracovať v medzinárodnom tíme. "Strategické partnerstvá“ umožňujú zlepšiť kvalitu ekonomického vzdelávania všetkým zúčastneným školám. „Vocational Educational Training for Skills, Competence and The Practice for the Economy" sa totiž vzťahuje na odborné vzdelávanie v oblasti zručností, kompetencií a praxe v hospodárstve.

              Prezentácia Unique JA Company študentmi našej školy tu https://www.youtube.com/watch?v=ybVoD1o6imc&t=3s

              Hlavný cieľ tohto medzinárodného stretnutia bol zameraný na problematiku Junior Achievement firiem. Viac ako štyri desiatky študentov zo siedmych partnerských krajín predstavili progres svojich JA firiem od posledného partnerského stretnutia vo Vidine v Bulharsku, ktoré sa uskutočnilo vo februári. JA firmy pokročili vo svojich aktivitách a najzreteľnejší progres uskutočnili firmy zo Slovenska, Bulharska a Rakúska. Workshop JA firiem bol zameraný na kooperáciu jednotlivých firiem v rámci medzinárodnej  spolupráce v tomto projekte VET4SCAPE.

              Počas celého projektového stretnutia si študenti pripravovali a spracovávali rôzne vzdelávacie materiály, ako prezentácie, plagáty a správy zamerané na podporu podnikateľských kompetencií a kompetencií v oblasti Obchodnej angličtiny. Výsledkom druhého krátkodobého tréningového podujatia sú správy napísané štyrmi medzinárodnými skupinami študentov a videá o miestach, ktoré študenti v Portugalsku v mestách Barreiro, Lisabone, či národnom parku Arrábida, Sesimbre – rybárskej dedinke  a vinárskej firme „José Maria da Fonseca“ videli a spoznali.

              Účastníci projektového stretnutia  absolvovali niekoľko zaujímavých vyučovacích hodín obchodnej angličtiny na tému reklama, v rámci ktorých sa spoločne v medzinárodných skupinách učili o umení reklamy, reklamných trikoch a tiež mali možnosť vytvoriť si vlastné reklamy na rôzne produkty, ktoré ich JA spoločnosti vyrábajú. I v tejto oblasti študenti prejavili svoju tvorivosť a bol zreteľný progres v rámci ich spolupráce v medinárodných skupinách. Platforma  eTwinning, ktorá je súčasťou práce na projekte poslúžila jednak na spoluprácu,  zdieľanie skúseností študentov, ako i na zverejňovanie výsledkov  projektovej práce a reflexií študentov i učiteľov o tomto projektovom stretnutí.

              Projektové stretnutie slovenských študentov z OA Levice s priateľmi zo šiestich európskych škôl bolo skutočne plodné a hodnotné a spoločne naučili viac nielen v oblasti ekonomickej, či v oblasti obchodnej angličtiny, ale i o jednotlivých zúčastnených krajinách a zdokonalili sa i v práci a schopnosti spolupracovať v medzinárodnom tíme.  Počas plodného týždňa v Portugalsku študenti spoznali krásy tejto krajiny, národné tradície a zvyky a tešili sa z pohostinnosti hostiteľov.

              V mesiaci september sa bude konať druhé nadnárodné stretnutie učiteľov na Slovensku v Leviciach, a následne v mesiaci december stretnutie študentov v Českých Budejoviciach. Dovtedy však čaká na študentov všetkých partnerských škôl úloha pripraviť sa a predstaviť vzájomnú spoluprácu JA firiem a iné naplánované projektové aktivity.

              Zuzana Mészárosová, Mária Haulíková

          • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

          • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

             Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

            • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
            • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

            Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

            Ing. Emília Mosnáková