• Novinky

            • eTwinning vo vianočnom móde

            • Čas vianočný neobchádza ani eTwinning. Študenti 1.A pracujúci v projekte "Glob@l Issues @ School" si spolu so svojimi partnermi pripomenuli Vianoce, napísali vianočné pozdravy a zaspievali vianočnú koledu -  Pozdravy spolu so sladkými darčekmi poslali svojim projektovým partnerom do rumunskej Constance. 

              Tak Veselé Vianoce!

              Zuzana Mészárosová

               

            • Študenti si pripomenuli Medzinárodný deň ľudských práv

            • 10. december je v kronike historických dní zaznamenaný ako Medzinárodný deň ľudských práv. Je tomu už 73 rokov, čo v tento deň bola Valným zhromaždením OSN vyhlásená Všeobecná deklarácia ľudských práv, v ktorej sú zahrnuté základné hodnoty, akými sú ľudská dôstojnosť, nediskriminácia, rovnosť, prirodzená spravodlivosť a univerzálnosť a tieto sa vzťahujú na všetkých ľudí.

              Tento dôležitý deň v medzinárodnom kalendári si pripomenuli i študenti 1.A triedy workshopom venovaným problematike ľudských práv. Okrem toho, že debatovali o ľudských právach a Všeobecnej deklarácii ľudských práv, vypočuli si prejav generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa k MDĽP a absolvovali niekoľko tvorivých aktivít zameraných na podporu správnych postojov s cieľom, aby sa každý z nich majúc túto deklaráciu stále na zreteli, snažil sa zvyšovať úctu k ľudským právam a slobodám.  Študenti tiež debatovali o tom, akým spôsobom sú mnohé z ľudských práv porušované v súčasnosti, počas pandémie COVID – 19 a vyjadrili svoje názory prostredníctvom interaktívneho nástroja Padlet spoločne svojimi partnermi v Rumunsku, s ktorými spolupracujú na eTwinningoom projekte "Glob@l Issues @ School". Workshop bol podporený vzdelávacími materiálmi UNIS Vienna.

              Podpora a ochrana ľudských práv sú veľmi dôležité aj v 21. storočí. Ľudským právam sa treba učiť i dnes, tak, ako sa učíme, chodiť, písať a čítať, aby sa stali súčasťou nášho každodenného konania.

              Zuzana Mészárosová

               

            • CVIČNÁ FIRMA VYBERALA ZAMESTNANCOV

            • Pohovory v GOLDEN EYE, s. r. o.

              Predmet „cvičná firma“ má čo najdokonalejšie simulovať prácu v bežnom podniku. Ak teda potrebujeme prijať zamestnancov na finančný,  personálny,  marketingový či obchodný úsek, najprv sa prehryzieme hromadou životopisov a motivačných listov od uchádzačov o zamestnanie. Potom ich pozveme na výberový pohovor, a pretože sme v škole, dostanú šancu všetci.

              V súčasných koronových podmienkach nie je možné simulovaný personálny výber robiť s pomocou hosťa z praxe osobne v triede. Museli sme využiť dostupné technické možnosti a 8. 12. 2021 sa na dve hodiny spojiť s Ing. Teréziou Píšiovou z firmy Adient Slovakia, s. r. o., Bratislava. Predstavovala pre nás externého personálneho agenta a postupne uskutočnila pohovor so všetkými študentami III. B z tejto skupiny.  Vysvetľovali údaje zo svojich životopisov a motivačných listov, predvádzali deklarované jazykové kompetencie, hovorili o svojich pracovných skúsenostiach i záľubách. Niektorí boli menej presvedčiví, ale ďalší naopak príjemne prekvapili a ukázali svoje neznáme stránky.

              V závere online pracovného stretnutia Ing. T. Píšiová zhrnula pozitívne momenty i opakujúce sa nedostatky a odporúčala študentom konkrétne zmeny v prístupe k tvorbe personálnych písomností, ale hlavne v príprave na ich budúce skutočné pracovné pohovory. Výsledkom  našej dnešnej práce bude obsadenie manažérskych pozícií cvičnej firmy GOLDEN EYE, s. r. o.. Budeme vás informovať prostredníctvom našich profilov na sociálnych sieťach.

              E.P.

            • Najkrajšia vianočná pohľadnica

            • Zážitkové vyučovanie na hodinách nemeckého jazyka uvítali žiaci 1.ročníka s nadšením. Vianočnú atmosféru sme si vychutnali si kreatívne - výrobou vianočných pohľadníc. Samozrejme, nechýbali vianočné priania v nemeckom jazyku. O tú najkrajšiu prebehne hlasovanie a bude odmenená.                               Mgr. Selieniová

            • Pomôž sociálne slabším rodinám a urob krajšie Vianoce

            • Žijeme v uponáhľanom svete a aj preto je potrebné zastaviť sa počas vianočných sviatkov. V tomto krásnom čase sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí, zo stretnutí s rodinou a priateľmi. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. Nie každý má to šťastie sedieť na Vianoce pri bohatom prestretom stole, či nájsť si darček pod stromčekom. Preto sa študenti našej Obchodnej akadémie v Leviciach rozhodli urobiť projekt "Pomôž sociálne slabším rodinám a urob krajšie Vianoce". Spolu s Červeným krížom sme urobili zbierku trvanlivých potravín a drogériového tovaru. Ďakujem všetkým našim žiakom, ich rodičom a mojim kolegom, ktorí nie sú ľahostajní k ľuďom v núdzi, bez nich by sa túto zbierku nepodarilo urobiť.

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková