• Novinky

            • Prednáška „Boj proti dezinformáciám“ zaujala študentov

            • Študenti našej školy sa vzdelávajú v oblasti mediálnej gramotnosti v rámci viacerých predmetov, ako i v medzinárodnom projekte „Journey 2 Medi@ Leter@cy“ a zároveň sa zúčastňujú i zaujímavých a podnetných online vzdelávacích aktivít zameraných na túto problematiku.

              Jedným z takýchto podujatí bola online prednáška „Boj proti dezinformáciám“ so Zuzanou Szabóovou, manažérkou Regionálneho poradenského a informačného centra EUROPE DIRERCT z Komárna, ktorej sa zúčastnili študenti 2.B a tiež junior ambasádori EPAS. Prednáška bola podnetná a študenti si rozšírili svoje obzory v rámci mediálnej gramotnosti a zvlášť v oblasti dezinformácií, ktoré predstavujú skutočnú hrozbu pre fungovanie demokratických krajín. EÚ a jej orgány sa snažia o to, aby mali ľudia prístup k pravdivým informáciám. Študentov zaujali konkrétne príklady dezinformácií zo súčasného obdobia u nás i v Európe a tiež informácie o tom, ako rozpoznávať dezinformácie a hoaxy od reálnych a pravdivých správ.

              Podľa slov študentky Niny Velegovej bola online prenáška  veľmi zaujímavá a študenti  sú radi, že sa dozvedeli mnoho nových informácií o tom, ako sa EÚ vysporadúva s hoaxami a dezinformáciami,  priamo z „prvej ruky“ od pracovníčky RPIC EUROPE DIRECT.

              Zuzana Mészárosová

            • VÝSTAVA MAPUJÚCA PRÁCU NA PROJEKTE ETWINNING

            • Študenti 2.B triedy pracujúci v tomto školskom roku na projete eTwinning "Journey 2 Medi@ Literacy" sa spoločne so svojimi  partnermi zo stredých škôl v Taliansku a Portugalsku venujú problematike mediálnej gramotnosti, dezinformáciám a hoaxom, ktoré sa čoraz častejšie objavujú v médiách. Spoločne s partnermi sa dohodli pri príležitosti Dňa eTwinningu, ktorý si pipomíname 9.mája pripraviť výstavu fotografií, ktoré dokumentujú spoluprácu a kolaboráciu na tomto projekte. Výstavy sa zúčastnili i prví návštevníci :)

              Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková