• Novinky

            • Úspech v Regionálnom kole súťaže „Mladý Európan“

            • Dňa 28.4.2021 sa uskutočnilo regionálne kolo vedomostnej súťaže Mladý Európan, ktoré vyhlásilo Zastúpenie Európskej komisie a regionálne informačné centrá Europe Direct. Tento rok je to už 16. ročník celoslovenskej súťaže Mladý Európan. Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie participatívneho občianstva Európskej únie medzi študentmi stredných škôl na Slovensku. Nosnou témou sú všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ. T

              Tohtoročnými hlavnými oblasťami sú priority Európskej komisie pod vedením Ursuly von der Leyen, najmä Európska zelená dohoda, Mechanizmus na podporu obnovy a odolnosti, Spoločná poľnohospodárska politika, stratégia Z farmy na stôl, Stratégia v oblasti biodiverzity a opatrenia EÚ v reakcii na koronavírus. Taktiež Európsky parlament a Rada Európskej únie a krajiny predsedajúce Rade Európskej únie v roku 2021, konkrétne Portugalsko a Slovinsko. Medzi ďalšie hlavné priority patrí Partnerská dohoda, využívanie finančných prostriedkov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF), prínos EŠIF pre Slovensko a tiež ochrana finančných záujmov EÚ. 

              Tento ročník súťaže prebehol online, kvôli pandemickej situácii. Naši študenti z 2.B triedy Bianka Sebedinská, Ema Skačanová a Adrián Németh obsadili 2. miesto v tejto regiónálnej súťaži. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

            • Prednáška o histórii , súčasnosti a budúcnosti EU študentov zaujala

            • I napriek tomu, že študenti  našej školy majú v súčasnosti dištančné vzdelávanie, zúčastňujú sa i zaujímavých online vzdelávacích aktivít. Jedným z takýchto podujatí bola online prednáška „História, súčasnosť a budúcnosť Európskej únie“ so Zuzanou Szabóovou, manažérkou Regionálneho poradenského a informačného centra EUROPE DIRERCT z Komárna, ktorej sa zúčastnili študenti prvého ročníka a tiež junior ambasádori EPAS.

              Prednáška bola podnetná a študenti si rozšírili svoje obzory o histórii EÚ, o tom, ako sa Slovensko stalo súčasťou tohto európskeho spoločenstva, dozvedeli sa o fungovaní súčasnej EÚ. Podrobné boli i informácie o inštitúciách  EÚ, ako si plnia svoje úlohy v týchto pohnutých časoch pandémie COVID-19. Študentov zaujímalo, ako sa EÚ vysporadúva s pandémiou COVID-19.

              Podľa slov študentky Emy Skačanovej bola online prednáška  veľmi zaujímavá a podnetná.  Študenti  sa tešia, že sa dozvedeli mnoho nových informácií o EU, jej dôležitých rozhodnutiach  priamo z „prvej ruky“ od pracovníčky RPIC EUROPE DIRECT. Taktiež sa tešia na ďalšie „online rande“ s pani Szabóovou tentokrát na tému „Čo robí EU v boji proti dezinformáciám“.

               

              Zuzana Mészárosová

            • ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 19.4.2021 o 17:00 hod. (link na zoom meeting bude zaslaný rodičom triednym učiteľom prostredníctvom správy na edupage). prostredníctvom ZOOM-u pre jednotlivé triedy. Zasadnutie Rodičovskej rady sa uskutoční o 16:30 pred zasadnutím tirednych schôdzí RZ. 

              Tešíme sa na online stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková