• Novinky

            • VIDEOKONFERENCIA S PROJEKTOVÝMI PARTNERMI

            • Dňa 18. decembra 2020 sa uskutočnila videokonferencia v rámci práce na najnovšom eTwinningovom projekte z dielne našej školy. Skvelá bola pracovno - sviatočná atmosféra počas videokonferencie študentov OA z 2.B triedy s projektovými partnermi z Talianska a Portugalska v rámci eTwinningového projektu "Journey 2 Medi@ Liter@cy". Vďaka 2.B :)

              Zuzana Mészárosová

            • Študenti na hodinách angličtiny o ľudských právach

            • 10. december je v kronike historických dní zaznamenaný ako Medzinárodný deň ľudských práv. Je tomu už 72 rokov, čo v tento deň bola Valným zhromaždením OSN vyhlásená Všeobecná deklarácia ľudských práv, v ktorej sú zahrnuté základné hodnoty, akými sú ľudská dôstojnosť, nediskriminácia, rovnosť, prirodzená spravodlivosť a univerzálnosť a tieto sa vzťahujú na všetkých ľudí.

              Tento dôležitý deň v medzinárodnom kalendári si pripomenuli i študenti našej školy online workshopom na hodine angličtiny, ktorý bol venovaný problematike ľudských práv. Okrem toho, že debatovali o ľudských právach a Všeobecnej deklarácii ľudských práv, vypočuli si prejav generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa k MDĽP a absolvovali niekoľko tvorivých aktivít zameraných na podporu správnych postojov s cieľom, aby sa každý z nich majúc túto deklaráciu stále na zreteli, snažil sa zvyšovať úctu k ľudským právam a slobodám.  Študenti tiež debatovali o tom, akým spôsobom sú mnohé z ľudských práv porušované v súčasnosti, počas pandémie COVID – 19 a vyjadrili svoje názory prostredníctvom interaktívneho nástroja Padlet.

              Podpora a ochrana ľudských práv sú veľmi dôležité aj v 21. storočí. Ľudským právam sa treba učiť i dnes, tak, ako sa učíme, chodiť, písať a čítať, aby sa stali súčasťou nášho každodenného konania.

              Zuzana Mészárosová

            • Správa

            • Bola zverejnená správa o výsledkoch a podmienkach výchovno-vzdelávacej činnosti za školský rok 2019/2020.

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková