• Novinky

            • Hodina angličtiny inak

            • Hodiny online počas pandémie COVID 19 môžu byť nielen plnohodnotne odučené, ale niekedy môžu mať špeciálnu pridanú hodnotu a môžete na nich zažiť i kopec srandy. Inak tomu nebolo dnes, v predvečer Halloweenu, miestami mal učiteľ pocit, že učí študentov zo Spojených arabských emirátov :)

              Zuzana Mészárosová

            • MEDIÁLNA GRAMOTNOSŤ - TÉMA NOVÉHO ETWINNING PROJEKTU

            • Študenti 2.B triedy začali spoluprácu s partnermi zo stredných škôl z Talianska a Portugalska na eTwinningovom projekte  "JOURNEY 2 MEDIA LITERACY". Tešíme sa na plodnú spoluprácu a jej výsledky :)

              Zuzana Mészárosová

            • EURÓPSKY CERTIFIKÁT KVALITY

            • Projekt M@pping the Milestones of Free Europe získal európske ocenenie Európsky certifikát kvality. Po Národnom certifikáte kvality a 2. mieste v celoslovenskej súťaži eTwinning je to tretie ocenenie tohto vydareného projektu študentov II.B triedy. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

               

            • Študenti našej školy oslávili 75. narodeniny OSN

            • 75. výročie založenia Organizácie spojených národov a ratifikácie Charty OSN  študenti našej školy oslávili množstvom aktivít, pri ktorých hlbšie pochopili význam a prínos tejto svetovej organizácie. Študenti poslali Generálnemu tajomníkovi OSN Antoniovi Guterresovi svoje odkazy, ako si oni predstavujú formovanie budúcnosti sveta v rámci online aktivity #UN75. Študenti taktiež písali eseje do celoslovenskej esejistickej súťaže organizovanej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky súťaž, v ktorých sa zamýšľali nad aktuálnymi globálnymi výzvami a odpovedali na otázky – kam súčasný svet smeruje, kam by chceli, aby smeroval a čo môžu urobiť pre to, aby medzi týmito dvoma víziami nevznikla priepasť. Od septembra mali študenti možnosť dozvedieť sa viac o histórii OSN a vzťahu tejto organizácie so Slovenskom v krásnej výstave a workshope usporiadaných pre študentov naa škole.

              21.10.2020 viac ako dve desiatky študentov tejto školy absolvovali tvorivý a interaktívny 2-hodinový dialóg #UN75 pre mladých ľudí, ktorého organizátorom bol mládežnícky delegát SR pri OSN 2018/2019 - Dominik Porvažník z IUVENTY - Slovenský inštitút mládeže. V dialógu hovorili o tom, ako spoločne vybudovať lepší a bezpečnejší svet. Ako vyplynulo z dialógu, rovnosť a mier patria medzi najvyššie priority mladých ľudí. Študenti diskutovali o globálnych problémoch súčasného sveta so slovenskou štátnou tajomníčkou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brockovou a facilitátormi Silviou Swan z MZVEZ SR a Michaelou Markovou z Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC).

              75 výročie založenia OSN si  zaslúži pozornosť mladých ľudí, ktorým na budúcnosti nášho sveta záleží...

              Zuzana Mészárosová

            • OCENENIE OA LEVICE

            • Naša škola bola ocenená európskym ocenením Škola eTwinning na roky 2020/21 an taktiež dostala Ďakovný list od ministra školstva. vedy, výskumu a športu Branislava Grolhinga za svoj skvelé aktivity v projekte eTwinning. gratulujeme všetkým, ktorí sa zaslúžili o tento titul.

              Zuzana Mészárosová

            • ERASMUS+ CAFÉ V ONLINE MÓDE

            • V týchto dňoch si so študentmi našej školy pripomíname ERASMUS+ DAYS. Vzhľadom na pandemickú situáciu, namiesto naplánovanej živej "kaviarne Erasmus+" sme sa premiestnili do online priestoru a počas online stretnutí v ZOOM prostredí sme mladším a menej skúseným študentom predstavili projekt Erasmus+, aké sú jeho ciele a čo prináša jeho absolvovanie mladým ľuďom.

              Počas prezentácií dňa 15.10.2020 študenti absolvovali i vedomostný kvíz o Erasme+ v programe  Kahoot a  naši bývalí študenti sa prostredníctvom videovizitiek  podelili o svoje skúsenosti s projektami Erasmus+, ktoré absolvovali počas štúdia na našej škole.

              Lukáš Hanuska zdieľal svoje skúsenosti s Erasmus+. Lukáš prežil 2 krásne týždne v Londýne v rámci KA1 projektu "ODBORNÁ PRAX V ZAHRANIČÍ", ktorý fungoval pre študentov 3. a 4. ročníka v niekokých turnusoch. Určite aj Vás bude motivovať, aby ste sa zúčastnili takejto skvelej aktivity podporenej EK a Erasmus+: https://drive.google.com/file/d/18nQP62SnweIy1Uc6NIlfJZzLhOs9Zf1R/view?fbclid=IwAR0v6C8TQYJ5mkKOCv46gtQlzYdjrOLUq56HcVEuwA7yl3Blp_28dfMJroo.

              Peter Račko poskytol video o svojom pobyte na Erasme+ v Londýne, v ktorom priblížil študentom prínos tohto projektu pre mladého človeka - tu

              Video Martina Viléma približuje Erasmovskú atmosféru na praxi v španielskej Seville:  tu

              T áto webová stránka a videofilm približujú skvelý Erasmus+ KA2 projekt VET4SCAPE, s ktorým naša škola vyhrala 1. miesto celoslovenskej v eTwinningovej súťaži pred dvomi rokmi https://vet4scape.wixsite.com/erasmusplus,https://www.youtube.com/watch?v=9FaxhufNvgM&feature=emb_logo

              Viaco o našich projektoch Erasmus+ si prečítate na našom školskom webe tu.

              Prestavili sme i projekty eTwinning, ktoré tiež sú súčasťou Erasmu+ a ktoré na škole robíme od začiatku tohto projektu v roku 2005. Práve včera sme vyhrali s najnovším projektom eTwinning M@pping the Milestones of Free Europe 2. miesto v celoslovenskej súťaži. Video z tohtoročných Erasmus Days tu: https://www.youtube.com/watch?v=LzfJvnQzmEo

              Tohtoročné Erasmus Days 2020 na našej škole - Erasmus+ online kaviareň bola síce v online forme, ale študenti, mali bohatý program a veľa sa o Erasme naučili.  #erasmusdays, #erasmusdaysSK a #erasmusplusSK

               

              Zuzana Mészárosová

               

               

            • #CodeWeek 2020

            • V dňoch 10. - 25. októbra 2020 sa bude opäť konať európsky týždeň programovania, cieľom ktorého je priblížiť programovanie širokej verejnosti. Do tejto aktivity sa pravidelne zapájajú aj študenti Obchodnej akadémie v Leviciach už niekoľko rokov. Tento rok bude trochu iný ako tie predošlé, lebo aktivita nebude prebiehať v škole ale v online priestore. Bude to zmena, ale rozhodne nás to neodradí sa do tejto aktivity zapojiť.

              Mgr. Stanislav Považan

            • GOOD NEWS

            • eTwinningoý projekt "M@pping the Milestones of Free Europe", v ktorom participovali študenti II.B triedy získal v celoslovenskej súťaži eTwinning 2. miesto. Projekt po celý minulý školský rok mapoval históriu demokratických revolúcií v Európe v roku 1989, ale hlavne u svojich projetových partnerov z Rumuska a Českej republiky. Títo študenti vďaka práci na projekte si dnes vedia určite vážiť slobodu vo väčšej miere, pretože mali možnosť "precítiť" ako ťažko sa za ňu bojovalo a hlavne vedia porovnať našu česko-slovensku zamatovú revolúciu a tú krutú a krvavú rumuskú, o ktorej sa z prvej ruky dozvedeli od svojich rumunských partnerov. Webová stránka projektu: https://mappingfreeeurope.wixsite.com/etwinning

              Gratulujeme študentom 2.B triedy

              Zuzana Mészárosová

            • Opatrenia k priebehu vyučovania od 12.10.2020

            • Oznam pre žiakov a zákonných zástupcov.

              Na základe rozhodnutia ministra školstva vám oznamujeme, že odo dňa 12.10.2020 sa prechádza na online výučbu, ktorá bude týmto spôsobom prebiehať až do odvolania.

              Bližšie informácie o podmienkach výučby a klasifikácii, vám budú poskytnuté triednym učiteľom formou správy cez Edupage, už čoskoro.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka školy

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková