• Novinky

            • Pozvánka na triedne schôdze RZ

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na ONLINE triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 5.10.2020 o 16:00 hod (link na zoom meeting bude zaslaný rodičom triednym učiteľom prostredníctvom správyna edupage). prostredníctvom ZOOM-u pre jednotlivé triedy. Členovia Rodičovskej rady budú mať  následne ZOOM stretnutie o 17.00 hod. Tešíme sa na online stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • 26. september - Európsky deň jazykov

            • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov si žiaci I.A v piatok 25. 09. 2020 zasúťažili a overili, ako rýchlo si vedia osvojiť vetu „HOVOR SO MNOU“ v 15 jazykoch. Odmenou im bola pesnička Katjuša a rozprávka o Máše a medveďovi. V Európe sa používa viac než 200 pôvodných európskych jazykov. Vo svete sa hovorí najviac po čínsky a španielsky. Čínština a arabský jazyk patria k najťažším jazykom. Veríme, že naši študenti si dobre osvoja anglický, nemecký a ruský jazyk  a využijú príležitosti, aby spoznávali krajiny, kde sa týmito jazykmi môžu dohovoriť. PaedDr. Viera Hanuščinová

            • 75. výročie OSN a Obchodná akadémia

            • 75. výročie založenia Organizácie spojených národov (OSN) a ratifikácie Charty OSN študenti našej školy oslávia množstvom aktivít, pri ktorých hlbšie pochopia význam a prínos tejto svetovej organizácie. Študenti 2.B už poslali Generálnemu tajomníkovi OSN Antoniovi Guterresovi svoje odkazy, ako si oni predstavujú formovanie našej budúcnosti v rámci online aktivity #UN75. Študentka 3.A - Bianka Vrábová sa zúčastnila celoslovenskej esejistickej súťaže organizovanej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky súťaž, v ktorej sa zamýšľala nad aktuálnymi globálnymi výzvami a odpovedala na otázky – kam súčasný svet smeruje, kam by chcela, aby smeroval a čo môže spraviť pre to, aby medzi týmito dvoma víziami nevznikla priepasť.

              V súčasnosti majú študenti možnosť dozvedieť sa viac o histórii OSN a vzťahu tejto organizácie so Slovenskom v krásnej výstave usporiadananej pre študentov na hornej chodbe. V blízkej budúcnosti budeme mať výstavu o Cieľoch udržateľného rozvoja z dielne OSN a online debatu na tému OSN v spolupráci  s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a omnoho viac... 75 rokov založenia takejto organizácie si totiž zaslúži pozornosť našich študentov, ktorým na budúcnosti nášho sveta záleží...

              Zuzana Mészárosová

            • Motivujúci Európsky deň jazykov na našej škole

            • Dnes si študenti 1. a 2. ročníka pripomenuli Európsky deň jazykov. Na hodinách anglického jazyka si hovorili o tom prečo je potrebné učiť sa cudzie jazyky a aký prínos pre nich má ovládanie týchto jazykov. Hodiny boli plné zábavných hier, kvízov, Kahoot či iné zaujímavé aktivity im spríjemnili čas strávený na angličtine. Nech sa páči foto galéria z EDJ na našej škole :)

              Zuzana Mészárosová

            • Študenti našej školy úspešní v regionálnom kole súťaže Mladý Európan

            • Dňa 24.9.2020 sa uskutočnilo regionálne kolo vedomostnej súťaže Mladý Európan, ktoré vyhlásilo Zastúpenie Európskej komisie a regionálne informačné centrá Europe Direct. Tento rok je to už pätnásty ročník celoslovenskej súťaže Mladý Európan. „Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie participatívneho občianstva Európskej únie medzi študentmi stredných škôl na Slovensku. Nosnou témou sú všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ. Tohtoročnými hlavnými oblasťami sú priority Európskej komisie pod vedením Ursuly von der Leyenovej, najmä Európska zelená dohoda, ale aj Európsky parlament a Rada Európskej únie.Taktiež krajiny predsedajúce Rade Európskej únie v roku 2020, konkrétne Chorvátsko a Nemecko."

              Naši študenti z 3.A triedy Bianka Vrábová, Martin Molnár a Alexandra Császarová obsadili 3. miesto v tejto regiónálnej súťaži. Gratulujeme :)

              Zuzana Mészárosová

            • Európsky týždeň mobility

            • Európsky týždeň mobility prebieha od 16. do 22. septembra v celej Európe a umožňuje nám vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu. Aj študenti II.B si predsavzali, že podporia túto skvelú akciu  a používajú v tieto dni „pešibus“ a bicykle viac ako obvykle. Víkendové výlety výlučne pešo a na bicykli dokumentujú i tieto fotografie druhákov :) Skvelé a inšpiratívne!

              Zuzana Mészárosová

               

            • Študenti si pripomenuli Deň obetí holokaustu a rasového násilia

            • Deviaty septembrový deň si pripomíname obete holokaustu a rasovo motivovaného násilia. Tento pamätný deň je smutnou spomienkou na prijatie Židovského kódexu vládou slovenského štátu 9. septembra 1941. Legislatívna norma v rozsahu 270 paragrafov sumarizovala dovtedy prijaté protižidovské nariadenia. Židovskí občania boli vystavení prenasledovaniu, diskriminácii a deportáciám do koncentračných táborov. Väčšina z nich sa už nevrátila.

              Študenti 1. ročníka našej školy si pripomenuli tento pamätný deň dvoma workshopmi, na ktorých si pripomenuli udalosti z 9. septembra 1941, dôsledkom čoho zahynulo viac ako 70 tisíc slovenských židov. Je potrebné vzdelávať mladú generáciu o holokauste, aby sa niečo podobné už nikdy nezopakovalo...

              Dr. Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková