• Novinky

            • 2% Z DANE

              • Vážení rodičia a priatelia školy,

              • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

                Finančné prostriedky budú použité na:

                • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
                • skvalitnenie vybavenia školy

                Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Návod i tlačivo k dispozícii: tu

              • ĎAKUJEME 

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            • Obchodná akadémia v Leviciach si aj tento rok pre Vás pripravila akciu pod názvom Deň otvorených dverí. Tento deň sa bude konať 1 2 . F E B R U Á R A  2 0 2 0 v čase medzi 9 : 0 0 - 1 3 : 0 0 v priestoroch školy. V tomto čase si budete môcť prezrieť priestory školy, získať rôzne informácie o štúdiu a zapojiť sa do rôznych aktvít. Viac informácií si môžete prezrieť na letáčiku k akcii a brožúre k duálnemu vzdelávaniu.


              Absolvent OA Levice je pripravený na pracovné pozície zamerané na výkon ekonomických, obchodnopodnikateľských a administratívnych činností vo všetkých odvetviach národného hospodárstva.

            • ŠTUDENTSKÉ SIMULOVANÉ VOĽBY DO NRSR

            • Dňa 5.2.2020 sa na našej škole v miestnosti IVT1 uskutočnia Študentské simulované voľby do NR SR. Voľby  prebiehajú od 8.00 do 13.00. V Študentských voľbách do NR SR sa volia iba kandidáti a kandidátky, ktorí sa uchádzajú o funkciu poslanca/poslankyne NRSR. Študentské voľby odrážajú reálne voľby a vychádzajú zo skutočných kandidatúr a skutočných volebných a informačných kampaní. Voľby sú dobrovoľné a o ich priebehu budú študenti informovaní volebnou komisiou pozostávajúcou zo študentov našej školy.

              Zuzana Mészárosová

            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ PAMIATKY OBETÍ HOLOKAUSTU V RÉŽII ŠTUDENTOV 1.ROČNÍKA

            • Študenti Obchodnej akadémie v Leviciach si pripravili slávnostné podujatie pre svojich spolužiakov pri príležitosti Medzinárodného dňa  pamiatky obetiam holokaustu. Svoj slávnostný program uskutočnili v spolupráci s UNIS vo Viedni a Tekovským múzeom v Leviciach v koncertnej sále tohto múzea, a tak si  pripomenuli tragické udalosti holokaustu a zároveň uctili pamiatku všetkých jeho obetí. 27. januára totiž uplynulo 75 rokov od oslobodenia komplexu nacistických koncentračných táborov Oswiencim-Brzezinka Červenou armádou. Zmyslom tohoto podujatia však nebolo len sprítomniť historickú udalosť, ale tiež upriamiť  pozornosť na jej príčiny a dôsledky. Práve pochopenie príčin a dôsledkov je prehĺbenie vzdelania, ktoré umožňuje vyvarovať sa ďalších takýchto nepredstaviteľných zlyhaní v budúcnosti.

              Na stretnutí sa študenti dozvedeli viac o holokauste, ako im poskytujú bežné hodiny dejepisu. Bola im priblížená história  Koncentračného tábora Osvienčim a premietnutý dokumentárny film o tomto mieste, v ktorom boli páchané zverstvá na nevinných obetiach počas holokaustu.

              Hlavným zameraním tohtoročného programu boli príbehy detského holokaustu, v ktorom zahynulo neuveriteľných 1,5 milióna detských obetí. V dramatizácii študenti priblížili príbehy  štyroch židovských detí Anny Frankovej, Pavla Friedmanna, Petra Ginza a Pavla Kučeru. Na záver si všetci zúčastnení mohli prezrieť výstavu plagátov „Motýlí projekt“, ktorú zapožičal UNIS – Informačné centrum OSN vo Viedni. Táto výstava má trvalý domov v múzeu Holokaustu v Houstone a obsahuje 1,5 milióna umeleckých diel motýľov zozbieraných počas 20 rokov histórie projektu. Umelecké diela, ktoré vytvorili školáci na šiestich kontinentoch prostredníctvom učebných osnov a programov, pripomínajú 1,5 milióna židovských detí, ktoré zomreli počas holokaustu.

              Projekt „Motýľ“ bol inšpirovaný básňou napísanou v júni 1942 21-ročným Čechom Pavlom Friedmannom počas jeho pobytu ako väzňa v nacistickom koncentračnom tábore v Terezíne. V roku 1945 osloboditelia objavili tenký, napísaný verš. Básnik bol vtedy preč; Friedman bol poslaný do Osvienčimu, kde zomrel v septembri 1944. Posolstvo básne „Motýľ“ poskytlo symbol, ktorý v minulosti i dnes predstavuje odolnosť ľudského ducha a silu nádeje na prekonanie nenávisti.

               Ako povedal jeden z protagonistov tohto podujatia Adrián Németh vo svojom príhovore „ak chceme zabrániť nočnej more holokaustu, aby sa už nikdy neopakovala, je našou povinnosťou dnes, i do budúcnosti, aby sme sa učili o holokauste, pretože nás učí o predsudkoch a ich následkoch. Mali by sme sa učiť o holokauste, pretože chceme, nie preto, že musíme. Mali by sme sa učiť o holokauste, pretože niet pochýb o tom, že by sa mohol zopakovať znovu. Mali by sme sa učiť o holokauste, aby sme mu dokázali zabrániť v budúcnosti. Mali by sme sa učiť o holokauste a byť vďační za to, čo máme. Dlhujeme to nevinným ľuďom ktorí zomreli, ľuďom umučeným v koncentračných táboroch.“ Videofilm:tu. Tweet OSN Vienna: TU

              Zuzana Mészárosová

            • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 20.1.2020 o 16:00 v jednotlivých triedach. Rodičovská rada zasadne o 17.00 vo videoučebni. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • Úspešne reprezentovali našu školu v Okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku

            • Dňa 15.1.2020 sa konalo OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY ANLICKÉHO JAZYKA, v ktorom si zmerali svoje vedomosti a jazykové zručnosti v angličtine študenti  stredných škôl levického okresu. Po testoch študenti v kategóriách 2A a 2B predviedli svoje hovorové zručnosti a tu sú výsledky:

              Kategória 2A: 3. miesto: Vanesa Bazalová 1.A

              Kategória 2.B: 3. miesto: Tomáš Švolik 4.A

              Víťazi obdržali diplom a drobné odmeny. Víťazom i všetkým zúčastneným patrí vďaka za vynaložené úsilie, obaja študenti dokázali svoje kvality v oblasti anglického jazyka.

              Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková