• Novinky

            • M@pping the Milestones of Free Europe - v plnom prúde aktivít

            • Projekt  "M@pping the Milestones of Free Europe" je v plnom prúde svojich projetových aktivít. Zapojení študenti z Obchodnej akadémie v Leviciach, rumunskej National Pedagogic College Constantin Bratescu v Constante a českého Gymnázia Olgy Havlovej v Ostrave aktívne a intenzívne pracujú na zadaniach projektu, ktorý je venovaný 30-temu výročiu demokratických revolúcií, ktoré prebehli v Európe v roku 1989. Partnerské zloženie je mimoriadne vhodné na porovnanie podobností, ale  odlišností revolúcií v rôznych európskych krajinách. Sme vďační, že naša Nežná revolúcia bola pokojným a kultúrnym prechodom do novej éry budeovania slobodnejšej a demokratickej spoločnosti, na rozdiel od rumunskej cesty k slobode a demokracie. Študenti absolvovali množstvo debát a diskusií v diskusných fórach o revolúciách v ich krajinách, ako i konsekvenciách, ktoré tieto udalosti priniesli re jednotlivé krajiny. Všetky tri tímy študentov usporiadali množstvo aktivít na svojich školách a mestách na podporu dôstjných osláv 30. výročia týchto revolúcií. Niektoré z aktivít slovenského tímu možno vidiet v newsletri ich projektu:   https://www.smore.com/acbhn

              Práca na projekte akým je "M@pping the Milestones of Free Europe" má veľký význam pri formovaní študentov, ich postojov k základným ľudským hodnotám, vlastnej histórii, demokracii.

              Zuzana Mészárosová

            • Študenti 1.B rozdávali radosť pred Vianocami

            • Študenti 1.B našej školy dnes preukázali, že majú dobré srdcia... odovzdali vianočné darčeky tým, ktorí to naozaj potrebujú... Spolu s predstaviteľkami SČK Územného spolku Levice a Slovenského zväzu telesne postihnutých základná organizácia rodičov postihnutých detí a mládeže, Levice ich navštívili v ich domovoch a spríjemnili im tak predvianočné chvíle. Skvelé gesto, milí študenti! 

              Zuzana Mészárosová

            • Návšteva IK EP v Bratislave

            • Študenti 1.B triedy spolu s členmi Krúžku ľudských práv dňa 10.12.2019, na Medzinárodný deň ľudských práv navštívili Informačnú kanceláriu Európkeho parlamentu v Bratislave. Okrem toho, že sa dozvedeli informácie histórii i fungovaní EÚ, hovorili o novom zložení orgánov EÚ - Európskej komisii a Európskom parlamente. V spoločnj debate hovorili i o potrebe dodržiavania ľudských práv, o čo sa vehementne snaží i EÚ. Po diskusii a následnom kvíze o EÚ, ktorého víťazom sa stal Adrián Németh sa študenti v skvelom počasí vybrali do centra mesta Bratislavy, navštívili Bratislavský hrad, zastavili sa v Starom meste pri pamätníku obetiam holokaustu a na Hlavnom námestí sa občerstvili na Vianočných trhoch. Záver pekne stráveného dňa strávili prechádzkou pri Dunaji. 

              Zuzana Mészárosová

            • Naši študenti zapojení do projektu Amb EDK na stretnutí EÚ platormy

            • Študentky 1.B tiredy našej školy sa zúčastnili zaujímavej debaty v rámci Stretnutia EÚ platformy projektu Platforma ambasádorov a ambasádoriek európskej demokratickej kultúry (Amb EDK), ktorá sa uskutočnila v Novej cvernovke v Bratislave a debatovalo sa o najväčších environmentálnych výzvach dneška a ich dopade na udržateľný rozvoj na Zemi a o naj výzvach, ktorým čelí EÚ a migrácii.

              Zuzana Mészárosová

            • Celoslovenská súťaž o Literárnu cenu TnUAD

            • Študentka 2.A triedy Bianka Vrábová sa zúčastnila celoslovenskej súťaže o Literárnu cenu TnUAD. Jedá sa už o tretí ročník celoslovenskej súťaže o najlepšiu esej. Tohtoročými témami boli: 

              1. Čo je to šťastie?

              2. Dožije sa svet tretieho tisícročia?

              Bianka prekrásne spracovala tému "Čo je šťastie?" Žiaľ konkurencia ďalších troch desiatok prác jej tentokrát nepriniesla popredné umiestnenie. Napriek tomu jej literárna práca je krásnou filozofickou výpoveďou mladého človeka o šťastí. 

              Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková