• Novinky

            • POZVÁNKA NA RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 7.10.2019 o 16:00 v jednotlivých triedach. Rodičovská rada zasadne o 17.00 vo videoučebni. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

              Mgr. Beáta Kováčová, riaditeľka OA Levice

            • Svetový deň mlieka na OA

            • Svetový deň mlieka v školách – 25. September - je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Mlieko a mliečne produkty pomáhajú naplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu, a ešte k tomu i dobre chutia. O tom sa mohli presvedčiť i študenti 1.B našej školy, ktorí si pochutili na miláčikoch a mliečnych pudingoch, ktoré im sponzorsky zabezpečila levická firma Levmilk Levické mliekárne, a.s. Popri chutnej desiate tento krát zloženej z čisto mliečnych výrobkov si študenti ozrejmili význam mlieka a mliečnych výrobkov pre zdravie človeka. ĎAKUJEME LEVMILK! J

              Zuzana Mészárosová

            • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV NA OA

            • V dňoch 25. a 26. septembra sa na našej škole uskutoční Európsky deň jazykov. Na hodinách cudzích jazykov si študenti pripomenú potrebu učiť sa cudzie jazyky, hodiny budú plné zábavných hier, kvízov, Kahoot či iné zaujímavé aktivity im spríjemnia čas strávený na angličtine, ruštine a nemčine. Nech sa páči film z EDJ ´19 TU

              Zuzana Mészárosová

            • Nový školský rok - nový eTwinningový projekt

            • eTwinningový projekt "M@pping the Milestones of Free Europe" z dielne študentov 1.B naej školy a stredných škôl z Rumunskej Constanty a českej Ostravy sa zameriava na zmapovanie míľnikov revolúcií 1989 v bývalom Československu, Rumunsku, Nemecku, Poľsku a v ďalších európskych krajinách v Európe, ich príčiny a dôsledky. Cieľom projektu je viesť mladú generáciu k tomu, aby sa dozvedela viac o modernej histórii a získala informácie o ceste partnerských krajín k slobode v roku 1989 z prvej ruky, od partnerov projektu. Študenti budú diskutovať o výhodách a nevýhodách tohto procesu a tiež o podobnostiach a rozdieloch na ceste k slobode v rôznych krajinách Európy a po roku 1989. Bude tiež mapovať súčasný stav slobody a demokracie v európskych krajinách. Projekt bude osobným prínosom zapojených študentov do 30. výročia demokratických  revolúcií v roku 1989.

              Zuzana Mészárosová

            • Pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia s preživšími holokaust a prezidentkou SR

            • Päť desiatok študentov 1.ročníka našej školy sa dňa 9.8.2019 zúčastnilo na Stretnutí generácií s dvomi desiatkami prezivsich holokaust v Muzeu holokaustu v Seredi za ucasti pani prezidentky Zuzana Caputovej. Toto stretnutie sa uskutočnilo pri príležittosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia, ktorý si pripomíname v deň prijatia tzv Židovského kódexu na Slovensku. Naša skupina sa zúčastnila debaty s profesorom Traubnerom, ktorý prežil holokaust. mali by sme sa učiť o holokauste nielen preto, že je to v osnovách, ale aj preto že chceme, dlžíme to tisíckam obetí holokaustu... 

              Zuzana Mészárosová

            • Štátna skúška z administratívy a korešpondencie na počítači

            • Dňa 30. apríla 2018 sa na našej škole vykoná Štátna záverečná skúška z písania na PC a korešpondencie, ktorú naša škola organizuje v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

               Štátna skúška pozostáva z 2 častí:

              • z 10-minútového odpisu predloženého súvislého textu v textovom procesore MS Word s možnosťou korektúry (je potrebné písať rýchlosťou najmenej 200 čistých úderov za minútu s minimálnou presnosťou odpisu 99,50 %)
              • z vyhotovenia písomnosti a tabuľky,  v časovom limite 60 minút

              Prihlásiť sa môžu aj absolventi našej školy. Poplatok za vykonanie štátnej skúšky je 20, - eur za účastníka.  Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca marca u Mgr. J. Kišovej.

              Ing. Emília Mosnáková